‘Tüzük kurultayında alınan bazı kararlar ilk kez uygulanacak’

‘Tüzük kurultayında alınan bazı kararlar ilk kez uygulanacak’
25 Temmuz 2020 10:37

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, son tüzük kurultayında alınan bazı kararların da kurultayda ilk kez uygulanacağını belirtti.

 

 

Salıcı şu açıklamayı yaptı:

 

“Şimdiye kadar yüzde 10 olan gençlik kotası, yüzde 20’ye çıkarıldı. Parti Meclisinde gençlerin yüzde 20’lik bir temsili olacak. Yüzde 33’lük cinsiyet kotası aynen devam ediyor. Bu nedenlerle ilk defa uygulanacak olan bazı kuralların bu kurultayda sağlıklı bir şekilde uygulanabilmesi, partinin daha demokratik usullerle yönetiminin önünün açılması için aynı zamanda genel başkan adaylığı için gerekli imza oranı son tüzük kurultayında yüzde 10’dan yüzde 5’e düşürüldü. CHP’nin demokratik iradeyi kendi içinde uygulayan mahalleden başlayarak ilçede, ilde ve genel merkez düzeyinde her kurula arkadaşlarımızın seçimle geldiği ve seçilme şartlarını zorlaştırmayan, seçime şartlarını kolaylaştıran bir anlayışla yönetildiğini herkesin görmesini istiyoruz.”

 

Genel başkan adayı olmak için daha önce yüzde 20 olan imza oranının Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı döneminde yüzde 10’a, son tüzük kurultayında da yüzde 5’e indirildiğini hatırlatan Salıcı, “Yüzde 5 imzayı sağlayan değerli genel başkan adayı arkadaşlarımız olursa onlar imzalarını divana takdim edecekler. İmzalarını divana takdim ettikten sonra kendileri genel başkan adayı olmuş olacaklar.” dedi.

 

 

İstanbul Sözleşmesi’nin ve kadın cinayetlerinin tartışıldığı bir dönemin yaşandığına işaret eden Salıcı, “Türkiye’de kadına karşı şiddetin iktidarın 18 yıllık yönetimi boyunca engellenmediği, engellenmeye çabalandığına dair de muhalefet partisi olarak somut veriler görme ihtiyacımızın olduğu bir dönem yaşıyoruz. Tüm topluma, kadının CHP’de ve toplumumuzdaki yerini vurgulamak açısından divan başkanlığına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlunu önereceğiz. Sayın Çerçioğlu, 11 büyükşehir belediye başkanımız arasında tek kadın belediye başkanımız ve onunla beraber divanda bulunacak yardımcılarıyla divanın kurultayımızı en uygun ve demokratik usullerle yöneteceğini düşünüyoruz.” diye konuştu.