Tuzsuz Şampuanın Faydaları

Tuzsuz Şampuanın Faydaları
23 Mayıs 2020 14:53

Şampuanların içinde tam olarak hangi bileşenlerin olduğu ve bu bileşenlerin hangi işe yaradıkları pek bilinmez. Fakat saç bakımı için bu konuda bilinçli olmak oldukça önemlidir. Marketlerde göreceğiniz neredeyse bütün şampuanlar “sodyum loril sülfat” bileşenini içerir. Bu, tuzdur. Peki, tuzlu ve tuzsuz şampuan arasındaki fark nedir? Tuzlu şampuan nedir, tuzlu şampuan zararlı mıdır, şampuan tuzsuz mu olmalıdır, tuzlu şampuan ne işe yarıyor biliyor musunuz? Cevabınız hayırsa, okumaya devam edin.

 

Tuzlu Şampuan Nedir?

Saçlar sodyum loril sülfat bileşeni içeren tuzlu şampuanlarla yıkanırken çok fazla köpürür. Fakat bu sadece bir gösteriştir, şampuanın kıvamını tutturarak ürünün daha çok satılmasını amaçlar. Aslında saç sağlığına veya görünümüne hiçbir katkı sağlamaz. Sadece saçlardaki yağı ortadan kaldırmaya yarar. Bazı saç tiplerinde saçları daha donuk ve kuru yaptığı bile gözlemlenmiştir. Tuzlu şampuanlara göre çok daha kaliteli bileşenler içeren kaliteli, parabensiz ya da sülfatsız şampuan üretimi mümkün olmasına rağmen rağmen, tuz çok ucuz bir madde olduğundan şampuan yapımında sıklıkla tercih edilir. Neyse ki piyasada tuzsuz şampuan üreten Liquid Keratin gibi firmalar az da olsa vardır. Tuzsuz şampuanlar diğer ürünlerden pahalı olmalarına rağmen kesinlikle aldıkları ücretin karşılığını fazlasıyla verirler.

Tuzsuz Şampuanın Faydaları Nelerdir?

1)Tahrişi Azaltır

Tuzsuz şampuan kullanmak kafa derisindeki tahrişi azaltır. Tuz içeren şampuanları kullanıp alerjik reaksiyonlardan muzdarip olan birçok insan vardır. Eğer şampuan kullanıldıktan sonra deride yanma veya kaşıntı hissediliyorsa tuzsuz şampuana geçiş yapmak kesinlikle en iyi çözümdür.

2) Saç Rengini Korur

Sülfat içeren şampuanlar saç boyasının hızla solmasına neden olur. Tuzsuz şampuan bunu yapmaz. Tuzsuz şampuanlar saçlardaki kiri nazikçe temizler ve saç boyasının yerinde kalmasını sağlar. Fakat tabii ki saç boyası önünde sonunda solmaya başlayacaktır ve bu doğaldır. Ancak tuz içermeyen şampuanlar, saçların olabildiğince parlak görünmeye devam etmesini sağlayacaktır.

3) Saçları Kurutmaz

Sülfat içeren şampuanlar saçları kurutur. Bu da temizlemede gerekenden iyi olmalarından kaynaklanır. Bu şampuanlar saçları tüm yağ ve kirden arındırırken, saçlar için gerekli olan yağları da beraberinde götürür. Bu da saçların doğal ışıltısını söndürür ve saç tellerinin kırılmasına sebep olur. Tuzlu şampuanlar özellikle kıvırcık saçlar için dezavantajdır. Ayrıca kuru saç yapısına sahip olanların tuzsuz şampuanları kullanması önerilir. Tuzsuz şampuanlar saçları daha yumuşak yapar ve böylece şekle girmelerini kolaylaştırır.

4) Cildi Kimyasallardan Korur

Tuz içermeyen şampuanlar yüzünden kafa derisi zararlı kimyasalları emebilir. Çünkü sülfat vücut tarafından emilmeye müsait bir maddedir. Araştırmalarda, kafa derisi yoluyla emilen sülfatın sonunda karaciğere doğru yol alabildiği gözlemlenmiştir, bu yüzden vücudun hormon dengesi dahi bozabilir. Bu düşük bir ihtimal bile olsa her zaman akılda tutulması gereken bir risktir.

5) Saçı Parlatır

Tuz içermeyen şampuanlar, tuzlu şampuanlara göre saçların daha parlak ve pürüzsüz görünmesini sağlar, ipeksi bir doku oluşturur. Saçları yumuşattıkları için saç kremi kullanımına gerek bile kalmayabilir.

6) Nemi Korur

Saçların daha nemli kalmasını sağlayan tuzsuz şampuanlar, kabarık saçlar için de en iyi çözümdür. Özellikle kabarık saçlar için keratin bakımı sonrasında, şampuan seçiminin kesinlikle tuzsuz ve sülfatsız olandan yana kullanılması gerekir.

7) Çevreyi Korur

Tuzsuz şampuanlar sadece sizin için değik çevre için de tamamen zararsızdır. Çünkü tamamen bitkisel kaynaklardan elde edilirler.

8) Hassas Ciltlere Uygundur

Hassas, alerjen ya da egzemalı kafa derisi için uygundurlar. Bu yüzden sorunlu bir saç derisine sahip olanlar için ideal seçimdir.

9) Gözü Tahriş Etmez

Yanlışlıkla göze kaçırılan tuzsuz şampuanlar gözleri asla yakmaz ve tahriş etmez. Çünkü içlerinde ağır kimyasallar bulunmaz.

10) Herkese Göredir

Son olarak, tuzsuz şampuanlar her saç ve cilt tipi için uygundur. Her koşulda rahatlıkla kullanılabilirler.

Tuzsuz şampuanlar tuzlulara oranla daha az köpük üretir. Fakat bu onların verimsiz ya da kullanışsız olduğunu göstermez. Çünkü bol köpük, firmaların ürünleri satabilmek için yarattıkları bir hiledir. Tuzsuz şampuanlardan en iyi şekilde yararlanmak için en kaliteli ürünün satın alınması gerekir. Bu şampuanlar sayesinde saçlar ihtiyaç duyduğu tüm yağları alırken aynı zamanda temizlenmiş de olurlar. Birkaç yıkamadan sonra etkisini görerek siz de şaşıracaksınız.