Tutuklu vekiller için formül aranıyor!

Tutuklu vekiller için formül aranıyor!
26 Temmuz 2018 20:10

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında ‘tutuklu yargılamaya devam’ kararı alınması TBMM Başkanlık Divanı’nda görüşüldü. HDP ve CHP’li üyelerin konuyu gündeme getirmesi üzerine Meclis Başkanı Binali Yıldırım, 66 milletvekilini ilgilendiren kararla ilgili “Konuyu inceleyeceğim” dedi.

 

 

 

Başkanlık Divanı dün Yıldırım başkanlığındaki toplantısında yeni döneme ilişkin projeleri masaya yatırdı. Genel Kurul salonunun 600 vekile göre düzenlenmesi ve oda tadilatlarının 10 Eylül tarihine kadar yapılacağı bilgisi verildi. Milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkması nedeniyle oda sorunu yaşandığı, bazı vekillere hala oda verilmediği belirtildi. Yeni bina yapımına da yeşil ışık yakıldı. Meclis’in 2018 ve 2019 bütçelerinden toplam 306 milyon ayrılmıştı. Divanda, yeni yapılacak binanın ana binanın görüntüsüne uygun, taş kaplamalı olması istendi.

 

66 VEKİLİ İLGİLENDİRİYOR

 

HDP’li Meclis Başkanvekili Mithat Sancar ile CHP’li Meclis Başkanvekili Levent Gök, CHP’li Berberoğlu ile tutuklu yargılanan HDP Hakkari Leyla Güven’in durumunu gündeme getirdi. Her iki isim Anayasa’daki hükümleri anımsatarak Yargıtay kararını eleştirdiler. Sancar, Yargıtay 16. Ceza Dairesince verilen tutukluluğa devam kararının Meclis’in iradesine açık bir müdahale ve kabul edilemez olduğunu söyledi. Bu kararın HDP’den 16, CHP’den 50 vekili ilgilendirdiği ifade edildi. Başkan Yıldırım, Sancar ve Gök’ü dinledikten sonra konuyu inceleyeceğini söyledi.

 

Kişisel Verileri Koruma Kurulunda boş olan HDP kontenjanı için Genel Kurulda önceki gün yapılan seçim krize neden oldu. HDP grubunun işaret ettiği adaylardan Bayram Arslan yerine, mevzuat gereği pusulada yazılmak zorunda olan ikinci aday Abbas Kılıçoğlu seçildi. HDP yönetimi, AKP milletvekillerinin teamüle uymayıp gizli oylamada HDP’nin tercihini göz ardı etmeleri nedeniyle bu sonucun çıktığını savundu. HDP’lilerin eleştirileri üzerine Yıldırım, “Ben de rahatsız oldum. Gerekli girişimlerde bulunacağım” dedi.

 

 

Kaynak: Veli Toprak/Sözcü

 

Tutuklu vekiller için formül aranıyor!