‘Türkiye’ye ilk koronavirüs vakası İtalya’dan geldi’

‘Türkiye’ye ilk koronavirüs vakası İtalya’dan geldi’
22 Temmuz 2020 11:50

Sağlık Bakanı Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının Türkiye’deki seyrine ilişkin olarak bilgi verdi. Meşe, Türkiye’ye ilk vakanın İtalya’dan geldiğini söyledi.

 

Fotoğraf: Reuters

 

TBMM’de Recep Akdağ başkanlığında toplanan Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda Sağlık Bakan yardımcıları Prof. Dr. Emine Alp Meşe ile Halil Eldemir, Covid-19 salgını ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Milliyet’in haberine göre; Meşe, Türkiye’nin pandemiye karşı verdiği mücadelenin bir başarı hikayesi olduğunu kaydetti. Türkiye’ye ilk vakanın İtalya’dan geldiğini söyleyen Meşe, aşı ve anti serum çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

PCR test kitinin yerli tanı kiti olduğunu ve halk sağlığı laboratuvarlarında geliştirildiğini vurgulayan Meşe, “Testin yüze 90’ın üzerinde duyarlılığı var” diye konuştu.

Antikor düzeyinin 3 ay kadar pozitif kaldığına dair çalışmalar bulunduğunu anlatan Meşe, antikorun koruyucu olup olmadığı konusunda dünyada fikir birliği ortaya çıkmadığını ifade etti.