Türkiye’nin tarihi ve kültürel miraslarını abbasyolcu.com ile keşfedin

Türkiye’nin tarihi ve kültürel miraslarını abbasyolcu.com ile keşfedin
22 Ağustos 2017 14:40

Yerli turizme teşvik amaçlı yeni bir proje geliştiriliyor. Projenin temel hedefinde Türkiye’nin tarihi ve kültürel miraslarını, turistik bölgelerin zenginliklerini keşfetmeyi ve araştırmayı teşvik etmek bulunuyor.

 

 

Türkiye tarihi, kültürel ve coğrafi birçok zenginliğe sahiptir. Birçok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmış ve bunlardan etkilenmiştir. Bu özelliğiyle birçok medeniyetin izlerini taşımaktadır. Ayrıca dört mevsimi bir arada yaşayabilen coğrafi güzelliklerle dolu bir ülkedir. Buna karşın iç turizme olan ilgi oldukça düşüktür. Bu denli zenginliğe sahip bir ülkede iç turizme olan ilgi neden bu kadar düşük olsun ki?

Bu konuyu ele alan yeni bir gezi ve seyahat projesi hayata geçirildi. Projenin temel mantığında gezip görülebilecek yerleri teşvik edecek şekilde anlatmak ve reel bilgiler sunmak yatıyor. Uzun bir süre sektördeki iç turizm sıkıntılarının kaynağını araştıran proje araştırmacıları sorunun kaynağını yeterli bilgi sunulmamasına ve haberdar etme yeteneğinin zayıf olmasına bağladı. Bu bilgi eksikliğini haberdar etme yeteneğindeki zayıflığı gidermek amacıyla bir web sitesi hazırlanmaya karar verildi. Web sitesinin yapımı yaklaşık olarak 2 yıl sürdü. Proje yetkilileri web sitesi içerisindeki yazılımın tamamen Türk yazılımcılar tarafından yapıldığını ve 2 iki yılda bitirilebildiğini ifade ettiler.

Proje içeriğinde seyahat bölgeleri illere ve ilçelere göre kategorilendirilmiştir. Bu kategorilerde bağlı olduğu il veya ilçe ile ilgili tarihi, kültürel ve sosyal birçok bilgiye yer verilmiştir. Girilen bilgiler kullanıcılar tarafından yorumlanabilmektedir. Ayrıca kullanıcılara kategori hakkında bilgi aktarımı yapabilecekleri alanlar açılmıştır. Böylelikle her bölgeden en doğru ve nitelikli bilgilerin aktarılması hedeflenmektedir.

Proje içerisinde Abbas adında hayali bir karakter kullanılmaktadır. Abbas yolcu ’dur ve gezdiği yerler hakkındaki deneyimlerini, yeme içme ve konaklama imkanlarını tarihi, kültürel ve sosyal bilgileri www.abbasyolcu.com web sitesinde paylaşmaktadır.

Projeye ilgi oldukça fazladır. Yayına başladığı günden bugüne yüzlerce kullanıcıya ulaşmış, yüzlerce yorum ve bilgi alışverişinde bulunulmuş ve yüzlerce tesis site içerisinde yer bulmuştur. Çok kısa bir süre içerisinde etkin bir şekilde kullanılacağı düşünülmektedir.

aa

2