Türkiye’nin ilk ve tek Türkü Dergisi ‘TÜRKÜ Life’ yayın hayatına başladı

Türkiye’nin ilk ve tek Türkü Dergisi ‘TÜRKÜ Life’ yayın hayatına başladı
15 Mart 2017 11:10

Türkiye’nin İLK ve TEK Türkü Dergisi “TÜRKÜ Life” yayın hayatına başladı.

 

 

 

 

On beş kişilik profesyonel bir ekibin aylar süren özverili çabaları ile bayilerde yerini aldı.

 

 
“Türkü Life” dergisi, Türk Halk Müziği’ne gönül verenlerin ortak nefesi, en güçlü sesi olmaya aday bir yayın organı. Çünkü alanının ilk ve tek dergisi. Dergiyi hazırlayan kadro, geleneksel halk kültürümüzü ve Türk Halk Müziği’ni damarlarına kadar yüreğinde hissedenlerden oluşmakta.
Bu öncü girişim, uzun yıllar boyunca NTV, ATV, CNN Türk, SHOW TV, STAR gibi ulusal basın kuruluşlarında ve radyolarda görev yapmış gerçek emekçilerin, yıllar sonra yazılı mecrada bir araya gelerek ortaya çıkardığı iddialı bir yayın organı.

 
Ankara Post Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet YILMAZ, uzun yıllar Türkü Radyosu Genel Yayın Yönetmenliği yapan türküleri ve sektörü yakından tanıyarak sektörün ihtiyacı olan “Türkü Life” dergisini kurdu.

 
Yaklaşık 10 yılın hayali, son 3 yılın ise planlanmış eseri olan “Türkü Life”, Ankara merkezli çok geniş bir kadronun üstün özveri ve gayreti ile hayat buldu.

 

 
Genel Yayın Yönetmenliği için yine yayıncılık konusunda tecrübeli bir isim olan Hakan KALYONCUOĞLU ile anlaşma sağlanmış, derginin editörlüğünü ise Serdar DEMİRHAN üstlenmiş.

 
Birbirine tezat olan iki deyimi; Türkü ve Life’ı yan yana getirerek hem gelenekçi kuşağı, hem de teknoloji çağında, sosyal medyalarda hayatını geçiren ve popüler kültürle kuşatılmış genç kuşağı kapsayan bir çatı oluşturabilecek ortak bir görüş ile derginin adı “Türkü Life” olmuş.

 
İçeriği oldukça zengin…

 
Her sayısında yenilenen içeriği ile Türk Halk Müziği sektörünü çok yakından takip edebilecek ve haberdar olabileceksiniz. Birbirinden değerli ozanlarımızın hayat hikayelerini, yaşamlarını, günümüzde halen sanatını icra eden ustalarımızı, solist ve müzisyenlerimizi, yeni çıkan albümlerden konserlere kadar bir çok bilgiyi “Türkü Life” içinde bulabileceksiniz. Türkülerimiz içinde geçen olayları ve kelime anlamlarını akademik taraftan değerli yazarları aracılığı ile yine buradan öğrenebileceksiniz. Özel röportajlarla usta yorumculardan, Türk Halk Müziği emekçilerine kadar sektör içinde görev yapan herkes yine burada konuk edilecek.

 

 
Geleneksel Türk Kültürü’nü ve onun en güçlü araçlarından biri olan Türkülerimiz’i, asırlardan süzülüp gelen değerleriyle korumayı, yaşatmayı ve genç kuşaklara doğru olarak aktarmayı hedefleyen “Türkü Life”, Türk Halk Müziği sektörünün sesi ve nefesi olacak.

 

1 2 3 4 5