‘Türkiye’nin ‘en mutlu şehri’nde CHP bir adım önde’

‘Türkiye’nin ‘en mutlu şehri’nde CHP bir adım önde’
13 Mart 2019 10:06

Sinop, 31 Mart seçimleri için AK Parti ve MHP’nin ittifak listesine bir sonraki turda eklendi. Sinop’ta yapılan yerel anket çalışmalarında CHP Adayı Barış Ayhan seçimleri önde götürüyor.

 

 

Özlem Temena / Gazete Duvar

 

 

Sinop’ta doğan Yunan filozof Diyojen’in ‘mutlu olun, sahip olmadığınız şeyler için de kafa yormayın’ öğüdünü Sinoplular yıllardır tutuyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Sinop sağlık ve altyapı bakımından diğer şehirlere kıyasla daha gerilerde olmasına rağmen, son birkaç yıldır ‘en mutlu şehir’ olarak yaşam endeksi listelerindeki yerini koruyor.

Geçtiğimiz 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle 3 akademisyen Türkiye’de hangi ilde kadınların kendisini daha güçlü hissettiğini araştırarak “Kadın Güçlenmesi Endeksi-KGÜF” oluşturdu. Sonuçlara göre, Sinop, “kadınların kendilerini en güçlü hissettiği üç ilden biri” oldu. İstanbul ise endeksin 40’ıncı sırasında yer bulabildi.

2014 yerel seçimlerinde CHP’nin yüzde 54, AK Parti’nin yüzde 37, MHP’nin yüzde 6, 2018 Millet vekilliği seçiminde ise Cumhur İttifakı’nın yüzde 62, Millet İttifakı’nın yüzde 34 aldığı Sinop’ta belediye için 3 aday yarışıyor. Şehirde yaşayan Gazeteci Ahmet Fatih Yılmaz’a göre ‘CHP’nin adayı Barış Ayhan seçimler için bir adım önde’.

 

 

‘ALİ ÇÖPÇÜ AÇIĞI KAPATMAK İSTİYOR’

 

 

Yarışın AK Parti Adayı Ali Çöpçü ve CHP Adayı Barış Ayhan arasında geçtiğini belirten Ahmet Fatih Yılmaz, “CHP adayı Barış Ayhan’ın seçimler için bir adım önde olduğunu söyleyebiliriz. Ama Cumhur İttifakı’nın Adayı Çöpçü bu farkı kapatmak için yoğun çaba sarf ediyor” diyor.

 

 

Sinop’un trafik ve altyapı sorunları olduğuna dikkat çeken Yılmaz şunları söylüyor, “Sinop 3 tarafı denizlerle çevrili bir kara parçası üzerine yapılaşmış. Maalesef şehrin sokakları oldukça dar. Yazları turizm sezonunda nüfusu normalin 5 katına çıkan şehirde en büyük sorun trafik ve otopark problemi ile turizm altyapısının yetersizliği.”

 

 

Altyapı sorununun her iki adayın da gündeminde olduğunu belirten Yılmaz’a göre maliyetli projeler olmasından dolayı çözüm şu an oldukça uzakta, “Örneğin bir çevre yolu projesi beklentisi söz konusu, her iki adayın da bu konuda projeleri bulunuyor fakat bu bir hayli masraflı ve yapılıp yapılamayacağı konusunda şüpheler var.”

 

 

Bu yıl, Sinop Üniversitesi’ndeki öğrencilerin seçimleri nasıl etkileyeceğinin de merak konusu olduğunu belirten Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı, “Sinop il merkezinde ve sahil kesimindeki ilçelerde sol seçmenlerin yoğunlukta olduğunu söyleyebiliriz. Diğer tarafta iç kesimdeki ilçelerde ise bunun tamamen tersine sağ seçmen ağırlıklı. Son yıllarda Sinop Üniversitesi’ndeki öğrenci sayısındaki artış ve Sinop’ta oy kullanacak olmaları seçim sonuçlarına nasıl etki edecek hep beraber göreceğiz.”

 

 

https://www.gazeteduvar.com.tr/politika/2019/03/13/ahmet-fatih-yilmaz-turkiyenin-en-mutlu-sehrinde-chp-bir-adim-onde/