Türkiye’nin dört bir yanından yardım malzemeleri Elazığ’a doğru yola çıktı!

Türkiye’nin dört bir yanından yardım malzemeleri Elazığ’a doğru yola çıktı!
26 Ocak 2020 12:20

Elazığ’da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Türkiye nefesini tutmuş acı olaydan saatler sonra gelecek mucize haberlerini bekliyor.

 

 

 

Bir yandan da Elazığ’ın acılarını sarmak isteyen şahıs, kurum ve kuruluşlar yardım hazırlıkları yapıyor. Yardımlar bütün kentlerde belediyeler tarafından organize ediliyor.

 

Sözcü’de yer alan habere göre soğuk kış günlerinde sokakta kalan vatandaşlar için giyecek ve yiyecek malzemeleri kısa sürede organize edilen yardım kampanyaları ile toplanıyor. Siyasi parti ayrımı olmaksızın bütün belediyeler Konya’dan Bursa’ya, Çanakkale’den Kocaeli’ye Türkiye’nin dört bir yanında hazırlanan yardımlar Elazığ’a doğru yola çıktı.

 

 

İSTANBUL VE HAMİDİYE SU

 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi bölgeye ilk andan itibaren yardımlarını sürdürüyor.

Bölgeye giden destek hizmetleri lojistik ekibi ile birlikte her öğün 3 bin kişiye 2 çeşit yemek üretme kapasitesine sahip yemek tırı, 1 soğuk gıda kamyonu, 2 açık kasa kamyonu, jeneratör vb. ekipmanlarla birlikte gıda mühendisi, aşçı, teknik ve hizmet personelleri bulunuyor. Öte yandan İBB iştiraklerinden Hamidiye A.Ş.’de bölgenin su ihtiyacını karşılamak üzere 1 su tankerini deprem bölgesine sevk etti.

 

 

ANKARA’DAN 12 BİN KAPASİTELİ SEYYAR FIRIN

 
Ankara Büyükşehir Belediyesi de Elazığ’a ilk ulaşan belediyelerden biri oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi Seğmen Su tarafından bölgeye su sevki yapılırken, Halk Ekmek Fabrikası’nın hazırlıklarını tamamlamasının ardından 12 bin kapasiteli Halk Ekmek Seyyar Fırın aracı da Elazığ’a gönderildi. Deprem bölgesinde günlük üç öğünde 5 bin vatandaşa sıcak yemek hizmeti sağlamak üzere ayrıca BELPA ve EGO Genel Müdürlüğü mutfak ekiplerinin araçları bölgeye iletildi.

 

 

BURSA AŞEVİ KURACAK

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi 10 bin kişiye sıcak çorba ve gıda servisi yapacak bir aşevi kurmak için gerekli tüm hazırlıkları tamamladı. İçerisinde gıda, giyim ve hijyen maddeleri bulunan yardım tırları Bursa’dan yola çıktı. Yardım tırlarını uğurlayan Başkan Alinur Aktaş, “Arama-kurtarma, psiko-destek ekiplerimiz, ‘tüm araç ve ekipmanlarıyla’ deprem bölgesinde hizmet vermek için yola çıktı.

Ayrıca Bursa’da yaşayan Elazığ ve Malatyalılar ile orada okuyan Bursalılar, ‘ücretsiz ulaşım için otobüs tahsis edilmesi yönünde’ bize başvurabilirler” dedi.

 

 

NİLÜFER’DEN BATTANİYE VE GIDA

 
Bursa’nın Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün tedarik ettiği battaniye ve gıda malzemeleri bölgeye gönderilmek üzere toplama merkezine ulaştırıldı.

Depremzedelere yardım etmek isteyen Nilüferliler de Nilüfer Belediyesi’nin yardım kampanyası duyurularına kayıtsız kalmadı. Nilüferliler’den toplanan battaniye, ısıtıcı, uyku tulumu, çocuk bezi, hijyenik ped, kışlık bot, eldiven, atkı, kazak ve mont gibi malzemeler Nilüfer Kent Konseyi binasında toplanarak kamyonlara yüklendi.

 

FOÇA’DAN YARDIM ELİ
İzmir Foça Belediyesi de yardım kampanyası başlattı. İlçe merkezinde ve merkeze bağlı olan Yenifoça, Bağarası, Gerenköy, Kozbeyi ve Ilıpınar Mahalleleri’nde yardım toplama noktaları oluşturuldu. Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, “Şimdilik 200 yardım kolisi topladık. Yiyecek, giyecek, erzak yardımlarını toplamaya devam ediyoruz” dedi. Yardımlar tır ile Elazığ’a gönderildi.