Türkiye’nin Dev Market Zincirlerindeki Kampanyalar

Türkiye’nin Dev Market Zincirlerindeki Kampanyalar
11 Mayıs 2018 15:31

Türkiye’nin en çok müşteriye sahip marketleri a101, bim ve şok’tur.

 

Müşterilerine uygun fiyatlı ürünler sunan bu firmalar bunlara ek olarak haftanın belli günlerinde müşterileri için ekstra ürünler getirmektedir. Aktüel ürünler adı verilen bu ürünler, bu marketlerin müşterileri için adeta bulunmaz nimetlerdir. Öyle ki piyasa fiyatının çok çok altında seyir etmektedir. Marketlerin müşterileri kalite olarak epey yüksek olan bu ürünler hakkında bilgi sahibi olmak istemektedirler.

 

www.a101bimaktuel.net sitesi, kullanıcıların bu arayışlarına son vermek üzere yakın zamanda kurulmuş bir web sitesidir.

 
Marketlerin aktüel ürünleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler bu siteyi ziyaret ederek birkaç hafta sonraki market kampanyalarına kadar ulaşabilmektedir. Sitede a101, bim ve şok marketlerine ek olarak migros aktüel ürün kampanyaları gibi pek çok marketin paylaşımı yapılmaktadır. Sitenin kullanıcıları, site bünyesinde destek sağlayan müşteri hizmetlerine iletişim bölümünden ulaşabilmektedir. Bu kategori aracılığıyla kullanıcıların başka marketlerin aktüel ürünleri talep edilebilmektedir.

 
A101 Aktüel Ürün Aktüel Günü

 
28 Mart 2008 tarihinde perakendecilik sektörüne giriş yapan a101, kısa sürede Türkiye’nin en fazla şubesi olan marketlerinden biri haline gelmiştir. En çok müşteriye sahip perakende marketlerinden biri olan şirket, A101 aktüel ürünlerini perşembe günleri müşterileriyle buluşturmaktadır. Her hafta birbirinden avantajlı ürünlerin geldiği markete en çok gelen aktüel ürünler ise mutfak aletleridir. Yani A101, özellikle çeyiz merakı olan kadınlar için bulunmaz bir aktüel hizmeti sunmaktadır.

 
Bim Aktüel Ürün Aktüel Günü

 
Türkiye’nin en eski market zincirlerinden biri olan Bim, ülkenin en ucuz marketleri arasında gösterilmektedir. Market, Bim aktüel ürünlerini her cuma müşterileriyle buluşturmaktadır. Markete her hafta değişik promosyonlu ürünler gelmektedir. Son zamanlarda dünya devi markalarla işbirliği içinde bulunmakta, bu dünya devlerinin ürünlerini son derece ucuza sunmaktadır. Öyle ki Apple bile orijinal lisanslı kulaklık, şarj cihazlarını bim aracılığıyla satışa çıkarmaya başlamıştır.

 
Şok Aktüel Ürün Aktüel Günü

 
Son yıllarda pek çok kez el değiştiren market, özellikle 2011-2012 döneminden sonra büyük bir sıçrama yaşamıştır. Market bu sıçramayla birlikte müşterilerine sunduğu ürün seçeneklerini genişletmiş ve müşterilerine her çarşamba Şok aktüel ürünleri sunmaya başlamıştır.