TÜRKİYE’DE TWITTER VE INSTAGRAM KULLANICI SAYISI NE KADAR?

TÜRKİYE’DE TWITTER VE INSTAGRAM KULLANICI SAYISI NE KADAR?
25 Ağustos 2020 11:22

Sosyalleşen ve gelişen dünyada 2020 senesine ait sosyal medya raporunda Türkiye’de sosyal ağ kullanımlarına yer verildi. Instagram, Twitter, Facebook ve Youtube gibi platformlarda Türkiye oldukça yüksek sıralara sahip. Dünya geneline bakıldığında Instagram sosyal meyde mecraları sıralamasında 3. Sırada kendine yer buluyor. Amerika Birleşik Devletleri en çok kullanıcı sayısına sahip ülkeler arasında yer alıyor.

 

2019 senesinden bugüne kadar %2,7’lik bir artışa sahip olan Türkiye 38 milyon kullanıcıyla 6. Sırada dünya genelinde kendine yer buluyor. Twitter’da ise 340 milyarlık bir kullanıcı sayısı mevcut. Twitter’ı ise en çok kullanan ülkeler sıralamasında ilk sıralarda Türkiye alıyor. Listenin başında da ABD yer alıyor. 11.8 milyonluk aktif kullanıcısıyla dünya genelinde Türkiye 6. Sırada yer alıyor.

 

Sosyal Medyada Türkiye Ne Kadar Zaman Geçiriyor?

 

Araştırmanın sonuçlarına göre ülkedeki internet kullanım süresi ve sosyal mercilerde geçen süre oldukça fazla. Türkiye’de 16 ile 64 yaş arasındakiler 7 saat 29 dakika gibi bir süreyi günde sosyal medyanın başında geçiriyor. Aktif şekilde ise %81 oranında j-kullanım var. Gün içerisinde kullanıcılar 58 dakika oyun oynuyor. Türkiye’de %62 ise internetten evde televizyon izliyor. Yani raporlara göre Türkiye gittikçe biraz daha teknolojiye bağlı ve bağımlı hale geliyor. Konuşkanlığı Twitter’dan gösterişi ise Instagram’dan hallediyor.

 

Instagram Nedir?

 

Instagram kişilerin yakın çevreleri, aileleri ve popüler olarak tanınan insanların gün içinde paylaştıkları takdirde nerede olduklarını görmek, paylaştıkları resimlere bakmak ve çeşitli kategorilerde farklı videolar, resimler görebildiği bir platformdur. Ayrıca görüntülü konuşma özelliği, mesajlaşma özelliği de bulunan Instagram’da kullanıcı sayısı gittikçe artıyor. Bu artış kimilerinin hoşuna gitse de bazıları bu kadar sosyalleşmenin abartı olduğunu söylüyor. Gün içinde insanlar resim paylaşabiliyor, kısa videolar çekip hikaye paylaşımı yapabiliyor ve iletişim kurabiliyor. Dolayısıyla gittikçe kalabalık ve gösteriş yerine dönen bir platform halini alıyor.

 

Twitter Nedir?

 

Twitter insanların belirli karakter kullanarak gün içinde düşüncelerini paylaştıkları ve genellikle biraz daha sivri dilli insanların olduğu popüler bir sosyal medya mercisidir. Instagram kadar kolay bir kullanımı olmasa da Twitter son zamanlarda birçok kararın ilk olarak duyurulduğu, açıklamaların yapıldığı bir medya haline gelmiştir.

 

Sosyal Medya Neden Önemli?

 

Sosyal medya insanları birbirine bağlayan önemli bir unsurdur. Çağa ayak uydurmak, insanların görmesi ve beğenmesi için çeşitli yolları deneyenler vardır. Sosyal medya doğru kullanıldığı takdirde bu teknolojide en önemli ve elzem durum haline gelecektir. Zaten şu an dünya gündemi, resmi açıklamalar, çeşitli sosyal kampanyalar ve benzeri birçok proje sosyal medya tarafından yönetilmektedir. Yanlıca ülke içinde değil uluslar arası derin bir bağın oluşmasına da olanak tanımaktadır. Bu özelliği ile özellikle gençlerin vazgeçilmezleri arasında ilk sırada yer almaktadır.

 

Kaynak: https://ankaragundem.com.tr/teknoloji/turkiye-instagram-ile-twitter-kullanmakta-ilk-sirada-h583.html