Türkiye’de ev alana vatandaşlık: En çok ilgi Ortadoğu’dan

Türkiye’de ev alana vatandaşlık: En çok ilgi Ortadoğu’dan
15 Ocak 2019 11:48

Türkiye 250 bin dolarlık gayrimenkul alan yabancılara doğrudan vatandaşlık veriyor. Yüksek gelirli Ortadoğulular hem tutarın düşük olması hem de İslami yaşam tarzını sürdürmek düşüncesiyle uygulamaya ilgi gösteriyor.

 

 

 

Türk vatandaşı olmak isteyen yabancıların yapması gereken gayrimenkul yatırımı 19 Eylül 2018’den itibaren 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürüldü. Üstelik bu yolla başvuranlara “oturma izni”değil doğrudan vatandaşlık veriliyor. Süreç yabancı yatırımcının Türkiye’deki bir danışmanlık şirketine başvurmasıyla başlıyor. Gerekli belgelerin teslim edilmesinin ardından ortalama 45-50 gün içerisinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları bütün aileye teslim ediliyor.

 

 

İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre düzenlemenin ardından büyük çoğunluğu Ortadoğu’dan 250’yi aşkın kişi bu yolla Türk vatandaşlığına başvurdu. Uygulama 3 ayda yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırım çekti. Buna ek olarak yaklaşık 200 kişinin de belge teslimi aşamasında olduğu belirtiliyor.

 

Bu sayıya yurt dışında neredeyse hiç tanıtım yapılmadan ulaşıldı. Deutsche Welle Türkçe’den Engin Karaman’ın haberine göre; danışmanlık şirketleri, yapılacak tanıtımlarla birlikte sayının 2019’da patlama yapmasını bekliyor.

 

HANGİ ÜLKELERDEN İLGİ GÖSTERİLİYOR?

 

Bu yolla vatandaşlık almak niyetindeki yabancılara hizmet veren Ata Kurumsal Danışmanlık Genel Müdürü Murat Sarıusta DW Türkçe’ye en çok ilginin İran ve Irak’tan geldiğini anlatıyor. Bu ülkeleri Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan, Cezayir, Libya, Yemen gibi ülkeler takip ediyor.

 

https://www.dw.com/tr/t%C3%BCrkiyede-ev-alana-vatanda%C5%9Fl%C4%B1k-en-%C3%A7ok-ilgi-ortado%C4%9Fudan/a-47081004