Türkiye, transfer trafiğinden daha çok pay almaya başladı

Türkiye, transfer trafiğinden daha çok pay almaya başladı
8 Şubat 2018 17:01

Türkiye’ye yönelik güvenlik endişelerinin azalmasıyla bu yıl İstanbul’un Körfez’deki başlıca havalimanlarının elindeki transfer trafiğinden daha çok pay almaya başladığı bildiriliyor.

 

 

 

Körfez havalimanları transfer trafiği alanındaki üstünlüklerini İstanbul’a kaptırıyor. Bilgiyi veren seyahat verileri analiz şirketi Forward Keys’in CEO’su Olivier Jager, “Çeşitli güzergahların başarısına ek olarak, İstanbul’daki büyümeye, Türkiye’de terör olaylarının azalması yardımcı oldu” dedi.

 

İngiltere merkezli seyahat acentesi ve tur operatörü Thomas Cook’un bugün yaptığı açıklamayla bu yaz sezonunun fark yaratan destinasyonu olarak nitelediği Türkiye, turizm talebinde toparlanma yaşıyor.

 

Forward Keys, İstanbul’dan aktarma yapan yolcuların uçuş rezervasyonlarının 2018 yılının ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 arttığını açıkladı.

 

Dubai’den aktarma rezervasyonları yüzde 0.5, Abu Dhabi’den ise yüzde 14 geriledi.

 

Günde 17 milyondan fazla uçuş rezervasyon işlemini analiz eden Forward Keys’e göre dört Arap ülkesinin ambargo uyguladığı Katar’ın Doha havalimanı ise transfer trafiği düzeyini korudu.

 

REUTERS