Türkiye-Rusya anlaşmasından sonra Batı’da güvenli bölge tartışması

Türkiye-Rusya anlaşmasından sonra Batı’da güvenli bölge tartışması
23 Ekim 2019 14:49

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer’in kuzeydoğu Suriye’de oluşturulması planlanan güvenli bölgeyi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne onaylatmak istediğini milletvekillerine söylediği iddia edildi.

 

 

Reuters haber ajansının iki kaynağa dayandırdığı habere göre; Bakan Karrenbauer, NATO üyelerinin teklifini tartışmaya hazır oldukları yolunda sinyal verdiğini ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de az önce yaptığı açıklamada, Karrenbauer ile önerdiği ‘uluslararası güçlerin denetimindeki güvenli bölge’ teklifini görüştüğünü söyledi.

ABD’nin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchison da Berlin’in güvenli bölge teklifini olumlu karşıladıklarını ifade etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in partisi Hıristiyan Demokrat Parti’nin de lideri olan Karrenbauer, Suriye’de oluşturulacak güvenli bölgede Türkiye ve Rusya’nın da rolü olması gerektiğini söylemişti.

Merkel’in kendisine destek verdiğini ifade eden Karrenbauer, öneriyi perşembe ve cuma günleri yapılacak NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nda mevkidaşlarıyla konuşacağını da duyurmuştu.