Türkiye-İzlanda maçı öncesi, Konya’da geniş güvenlik önlemi

Türkiye-İzlanda maçı öncesi, Konya’da geniş güvenlik önlemi
13 Ekim 2015 22:22

AVRUPA Şampiyonası eleme grubunda Türkiye-İzlanda maçı öncesi Konya’da taraftarlar dostluk mesajı verdi. Taraftarlar birbirlerlerine sarılarak, tebrik etti.

 

Türkiye A Milli takımı, Avrupa Şampiyonası grup elemelerini son maçını İzlanda ile yapacak. Konya Torku Arena’da gerçekleşecek maç öncesi polis stat çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Karşılaşmanın oynanacağı statta 750’nin üzerinde özel güvenlik görevlisi, 2 binin üzerinde de polis görev yaptı. Ankara’da meydana gelen bombalı saldırı nedeniye tüm seyirciler, detaylı üst aramasından geçirildi. Seyircilerin el ve sırt çantaları başta olmak üzere yanlarındaki sprey, su ve bira şişeleri de stada alınmadı.

 

DOSTLUK ÖPÜCÜGÜ

 

Maç öncesi Türk ve İzlanda taraftarı ise dostluk mesajı verdi. Taraftarlar birbirlerini öpüp, sarılarak, tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

8 BİN KADIN SEYİRCİ

 

42 bin kapasiteli statta satışa sunulan bütün biletler satılırken yaklaşık 8 bin kadın seyircinin maçı izleyeceği öğrenildi. Biletlerin 650’sinin İstanbul’dan 2 bin 200’nün yurdun diğer bölgelerinden, diğer kısmının ise Konya’dan satıldığı belirtildi.

 

Hasan DÖNMEZ-Tolga YANIK/ KONYA, (DHA)