Türkiye geneli online YGS denemeleri başlıyor

Türkiye geneli online YGS denemeleri başlıyor
21 Şubat 2017 16:39

MART ayında yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde, Nişantaşı Üniversitesi ve CNN Türk’ten adaylara ücretsiz YGS deneme sınavı müjdesi geldi.

 

 

 

 
Aday öğrenciler http://www.cnnturk.com/ygs-deneme-sinavi adresinden bir defaya mahsus üyelik işlemlerini tamamlayarak 3 YGS deneme sınavına katılma hakkı kazanıyorlar.

 
Planlanan takvime göre 1. deneme sınavı 21 Şubat’ta, son giriş tarihi 26 Şubat’ta, açıklanacağı tarih ise 27 Şubat’ta, 2. deneme sınavı 27 Şubat’ta, son giriş tarihi 05 Mart’ta, sonuçların açıklanacağı tarih ise 06 Mart’ta, 3. deneme sınavı ise 6 Mart’ta, son giriş tarihi 11 Mart’ta ve sonuçlar da aynı gün açıklanacak.

 
Sınavlar online bir şekilde http://www.cnnturk.com/ygs-deneme-sinavi adresinde yapılacak, aday öğrenciler deneme sınavlarını online şekilde gerçekleştirebilecekler.

 

 

Sınav esnasında bağlantı kopmalarına karşın da önlemler alındı, buna göre aday öğrencinin sınav esnasında bağlantısı koparsa veya herhangi bir işi çıkarsa, deneme sınavı sayfasını kaydedip kapatarak, daha sonra tekrar sisteme giriş yaparak kaldığı yerden devam edebilecek.

 

Sınav sonuçları için adayların doğru ve yanlışları hesaplanarak, puanları ve sıralamaları belirlenecek, bu sayede adaylar sınava katılan diğer kullanıcılara göre başarı sıralarını görebilecek, eksiklerini belirleyebilecekler.

 
Kaynak: İSTANBUL (DHA)