Türkiye FETÖ’ye karşı meydanlarda

Türkiye FETÖ’ye karşı meydanlarda
15 Temmuz 2017 20:33

Tam bir yıl önce FETÖ’cü darbe girişimine karşı durmak için sokağa dökülen Türkiye, bugün demokrasiye bağlılığını bir kez daha göstermek ve şehitleri anmak için meydanlarda.

 

 

 

İSTANBUL VE ANKARA’DA NELER OLUYOR

 

 

Ankara’daki yürüyüş için vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla Ulus’taki Birinci Meclis’in önünde toplandı. Yürüyüş için Başkentte olağanüstü güvenlik önlemleri alınması dikkat çekti. Ulus meydanına giden bütün yollar ve ana arterler trafiğe kapatılırken polis bariyerlerle kontrol noktaları oluşturdu. Alana giren herkesin üstü tek tek aranıyor. Kontrol noktalarına X-Ray cihazları konulurken, alanın çevresinde bulunan yüksek binalara da keskin nişancıların yerleştirilmesi dikkat çekti. Alanda özel harekat polisi ile terör ve istihbarat polisinin de görev aldığı görüldü.

 

 

Yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubu platformun tam karşısına kurulan basın platformunda etkinliği takip ediyor. Alanda çok sayıda ambulans bekletilirken, sağlık kabini, mescit çadırları ve dinlenme yerleri de bulunuyor. Anma töreni, Çengelköy, Kısıklı ve Altunizade’de toplanan vatandaşların 18.30’da yürüyerek etkinlik alanına gelmesiyle başlayacak. Şu anda Yenikapı’dan tören için tekneler kaldırıldı.

 

 

İstanbul’da binlerce kişi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne yürüyüşe başladı. Anadolu Yakası’nda Altunizade sapağından itibaren büyük bir kalabalık güvenlik kontrol noktalarından geçerek törenin düzenleneceği bölgeye ilerledi. Avrupa Yakası’ndan da kafileler halinde Asya Yakası’na geçişler sürüyor. Şehir Hatları vapurları ile geçişler sürerken tören alanına Zincirlikuyu’dan yürüyerek gitmek isteyenlere şimdilik izin verilmiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan helikopter Atatürk Havalimanı’ndan ayrıldı. Helikoptere, iki askeri helikopter öncülük etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan özel uçakla İstanbul’a ulaştı. Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nin protokol alanına da koruma polislerinin dışında hiç kimse alınmadı.

 

 

UÇUŞ YASAĞI

 

 

Bu kapsamda 15 Temmuz’da yapılacak etkinlikler nedeniyle bugün İstanbul ve Ankara’da görerek uçuş yapan sivil uçak ve helikopterlere uçuş yasağı getirildi.

İstanbul’da bu yasak güneyde Büyükçekmece tarafından başlayıp Sabiha Gökçen Havalimanı’na kadar olan geniş bir alanı kaplıyor. Bugün saat 15.00’te başlayan NOTAM yani havacılara bilgi notunda uçuş yasağının 16 Temmuz’da saat 03.00’e kadar geçerli olacağı bilgisi yer alıyor.

Yayınlanan NOTAM’da İstanbul ve Ankara’da, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafınca görevlendirilen devlet hava araçları, ambulans, şehit nakli, arama-kurtarma, organ nakli ile İstanbul Atatürk – Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş kalkış yapan ve geçiş müsadesi olan sivil trafikler hariç görevli olmayan devlet hava araçlarının VFR (görerek) tarfikleri ve tüm sivil VFR trafiklerin bölgeye yaklaşmasına, girişine ve kalkışa müsaade edilmeyecektir” denildi.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9

 

Fotoğraflar: BBC Türkçe