Türkiye artık kaçılması meşru ülke olarak kabul ediliyor

Türkiye artık kaçılması meşru ülke olarak kabul ediliyor
3 Ağustos 2016 17:31

Hayretle okudum, zira Avusturya Parlamentosu’ndaki sağcı milletvekilleri dahi artık Türkiye’den siyasi nedenlerle kaçanlara iltica hakkı verilmesi yönünde görüş belirtmiş.

 

 

 

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 
Hayret ettim çünkü göçmen ve mülteci gelmesine uzun yıllardır karşı olduğu için halktan çok oy alan FPÖ partisi dahi bu yönde görüş belirtmiş.

 

 

Yani onlar bile Türkiye’den kaçan olur da, Avusturya’ya giderse bu kişilere iltica hakkı tanınmasını kabul etmişler.

 

Sadece demişler ki, “Kaçanların gerçekten siyasi nedenlerle buraya geldiğinden emin olalım. Çalışmak için gelenlerle siyasi nedenlerle gelenleri ayıralım ve gerçekten Türkiye’deki rejim tarafından siyasi baskıya uğrayanlara derhal iltica hakkı verelim.”

 

Avusturya’nın en mülteci ve göçmen karşıtlarının dahi Türkiye’den siyasi nedenlerle kaçanlara kucak açmayı kabul etmesi gerçekten şaşırtıcı ve dikkat çekici.

 

Sanıyorum bunda Türkiye’de Nazi zamanlarında olduğu gibi onbinler halinde tutuklama ve işten atma, hakim ve yargıçları binler halinde gözaltına almanın etkisi var.

 

Aklı başında hiçbir insan ve hiçbir hukuk devleti zaten bir ülkede onbinler halinde gözaltı, tutuklama, işten atma, para ve malına el koyma işlerini normal ve demokrasiye uygun olarak kabul etmez.

 

Hiçbir siyasal durum bir ülkede onbinlerce tutuklama, işten atma ve malına el koymaya gerekçe ve neden olamaz.

 

20. yüzyıl tarihinde böyle bir olay nitekim, Türkiye dahil hiçbir ülkede olmamıştır.

 

Almanya’nın o dönemi hariç.

 

Zaten Almanya bugünün çok gelişkin demokrasisini bu korkunç baskı ve işkence döneminin üzerinde güçlü bir melhem olarak inşa etmiştir.

 

Bakın, hiçbir Avrupa ülkesi de devletine cemaatçi, tarikatçi sokmaz ama yine hiçbir devlette bir siyasi iktidar kendi bazı hesapları için demokrasi dışı yöntemleri kullanarak devleti cemaatçi doldurmayı da kabul etmiş olmaz.

 

Bunu yapan bir iktidar zaten demokrasi dışıdır ve onun sonradan çark ederek yaptığı işler de demokrasi meşruiyeti taşımaz.

 

Onbinler halinde tutuklama, tüm askeri okulları kapama, onun bunun malına el koyma, hakim, savcı toplu halde atma, hiç böyle birşey normal olabilir mi?

 

AB devletleri de işte bu yüzden ürküyor ve en sağcısı bile Türkler’e iltica hakkı verilsin diyor.

 

Ne yani, bunların amacı bazı trol kafalılar için Türkiye’yi zayıflatmak içinse, o zaman neden önceki yıllarda Türkler’e iltica hakkı verilsin diyen yoktu da bugün var?

 

Öte yandan bir de, AB içindeki en etkili birkaç devletten biri olan Avusturya’nın Sosyal Demokrat Parti Başkanı da, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye’deki siyasi iktidaraın yaptıklarına karşı bir bildirge yayınlamasını talep etmiş acilen.

 

Bu olay Avrupa’da bu minval üzerinde gider.

 

Çünkü AB’de bu işler faşizm manzarası olarak kabul ediliyor.

 

Bundan herkes emin olabilir.

 

not: söz konusu haberin linki şöyle: http://orf.at/stories/2352322/2352352/

 

Safile USUL Twitter

 

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Özel-İmamoğlu-Yavaş ekseni
Rüzgar yeniden kırmızı ve toprak esiyor
Köfteden de gitti birkaç puan