Türkanime sevenlere, 70’li ve 80’li yılların anime izlemeyi sevenler için unutulmaz 2 anime filmi

Türkanime sevenlere, 70’li ve 80’li yılların anime izlemeyi sevenler için unutulmaz 2 anime filmi
22 Şubat 2019 15:45

Anime izlemeyi sevmeyen sanırım yok gibidir. Herkese hitap etmiş bir anime klasiği de vardır zaten. Bu klasikler içinde benim ve anime izlemeyi sevenler için seçtiğim 2 anime filmi var. Bu iki animeyi Türkanime izleyicileri için seçmemdeki sebep, anime izleyicilerini bu sitresli hayatın içinden biraz olsun çekip çıkarabilmek.

 

 

Hayallerimiz konuşur onlarda. Yapamayacağımız işler kolaylıkla akar ve keyif verir bizlere. Gitmek istediğimiz yerler fantastik bir şekide açılır önümüze. Hayallerimizi izleriz akışlarında, güzel kareler ve müzikler eşliğinde.

 

 

Ve bu sektör çok hızlı gelişiyor ve çeşitleniyor. Takibi bile zorlaşır oldu. İyi siteler Türkanime severlere ve anime izlemekten keyif alanlara bir nebze olsun çözüm getiriyor. Seyretme keyfi ise Türkanime severlere kalıyor. Türkanime sevenler için işte muhteşem 2 anime. Şeker kız Candy ve Heidi.

 

 

Şeker kız Candy

 

 

Ülkemizde Şeker Kız Candy (Candy Candy) adı altında gösterilen yapımın animesi 1976 – 1979 yılları arasında biz anime izlemeyi sevenlere sunuldu. Şeker Kız Candy, adından da anlaşılacağı üzere Candy isimli bir kızın hikayesini anlatıyor. Bebekken bir yetimhaneye bırakılan ve varlıklı bir aile tarafından evlatlık alınan en yakın arkadaşı gidince, tamamen yalnız kalan çok güzel bir kızın hikayesi. Daha sonra bir prens ile tanışır. Prens, Candy’ye hep gülmesini, gülünce daha güzel olduğunu söyler ve ona bir arma verir. Ve prens Terry ile Candy’nin sürükleyici macerası başlar ve bu heyecenla da devam eder. Türkanime severler için 115 bölüm soluk almadan izleyecekleri bir anime.

 

 

Heidi

 

 

Anime izlemeyi seven herkes bilir Alp dağlarında yaşayan küçük kız Heidi’nin hikayesini. Ama ben yine de kısaca anlatmak istiyorum. Heidi 1974 yılında İsviçreli yazar Johanna Spyri’nin romanını Alman televizyonları için Japon çizerler canlandırdı.

 

 

Alp Dağlarındaki bir köyde geçen hikaye tabiat, dağ ve insan sevgisi konusu üzerinde durmaktadır. Öksüz bir çocuk olan Heidi teyzesi tarafından dedesine bırakılır ve dedesi ile arasındaki ilişkinin olumsuz yönden olumlu ve sevgi dolu bir hale dönüşmesi konu edilmiştir. Şehirden köye gelmek zorunda kalan küçük kız, başta çektiği zorlukları ve daha sonra oraya alışmasıyla beraber oradaki insanların hayatlarını da doğallığı, saflığı ve güzel yüreği ile değiştirmesi konu edilir. Türkanime severlere küçük kız Heidi’nin animesini tekrar izlemelerini tavsiye ediyorum.

 

 

Siz Türkanime sevenlere şiddetle tavsiye edeceğim iki anime sunuyorum. Benim bile size bunları yazarken tekrar izleyesim geldi. Anime izlemeyi sevenlere iyi seyirler diliyorum. Hoşçakalın.