Türk toplumunun aydın bir üyesi öğretmen

Türk toplumunun aydın bir üyesi öğretmen
23 Kasım 2015 21:37

Ey Türk Büyük Milleti! Öğretmenler günü kutlu olsun.

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Dünya kamuoyunun uyanık bir üyesi öğretmen

 
Öğretmen, bir çevrenin toplumsal-ekonomik yapısını, bir çevre halkınca benimsenen, kutsal tutulan değerleri, yine bir çevre halkının karşılaştığı önemli sorunları bilmenin kendisine neler kazandıracağını iyice anlamalıdır. Öğretmen bilmelidir ki ancak böylece yaşadığı ve çalıştığı çevrenin gizli güçleri üzerinde bir fikir edinebilir. Toplumsal çevrenin özelliklerinden habersiz ve gençlerin benimsedikleri değerleri, davranışları etkileyen yetişkinler dünyasını göz önünde bulundurmayan bir öğretmenin öğrencilerine yardım etmesi, imkansız olması bile, çok güçtür.

 

 

Büyük Türk Milletinin geleceğini teminat altına almanın kısaca, çevresel etkinlikleri yakından izlemek ve bu etkinliklere seve seve katılmak yurttaş-öğretmenin başlıca sorumluluklarından biri olmalıdır. Toplumsal şartlar ne olursa olsun, Türk toplumunun uyanık ve aydın bir üyesi olarak öğretmenin tutum ve davranışları, Türk ulusunun yazgısında daima etkisini gösterecektir.

 

 

Görevinde başarılı olabilmesi ve üzerine düşen Milli-dini sorumlulukları yerine getirebilmesi için öğretmenin yetişme sırasında seçtiği meslekle ilgili birtakım nitelikleri kazanması şarttır.

 

 

Kişilikte bütünlüğe erişme Milli duyguların tutarlı oluşuyla gerçekleşir. Ruhça sağlam bir kişilik geliştirmek genel olarak duygusal tutarlılığa bağlıdır.

 

 

Görevinde başarılı olmak isteyen bir öğretmenin, Türk kültüründe ergenin duygusal, düşünsel ve toplumsal yönden nasıl bir gelişme gösterdiğini bilmesi gerekir. Ergenin çeşitli ihtiyaç, ilgi ve sorunlarını bilmek ve bunları bilimsel olgu ve ilkelerin ışığı altında değerlendirmekle öğretmen günlük çalışmasını daha verimli bir duruma getirir.

 

 

Öğretmen, öğrenmeyi kolaylaştırıcı ve özendirici bir ortam yaratmalıdır. Öğretmenler, gençlerin özellikleri ile ihtiyaçları ve öğretim proğramlarının amaçları yanında, öğrenme sürecinin niteliği üzerine de yeterli bilgiler edinirlerse ortaöğretimin eğitsel amaçlarına ulaşmak kolaylaşabilir.

 

 

Türk tarımı ve sanayisinde öğretmen önemlidir! Öğretmenler, Türkiye de %100 Türk sermayesi olan sanayicilerimiz, Türk çiftçisinin yetiştirdiği GDO’suz ürünleri işleyerek tüketime sunması, Türk ekonomisi, sanayisi ve çiftçisi için büyük önem taşımaktadır! Öğrenim gören gençlerin doğal ve sağlıklı ürünlerle beslenmesi, öğrencinin güçlü bir hafıza sayesinde kavrama kabiliyetini arttırmış olacaktır. Böylece öğretmen zorlanmadan gönül rahatlığıyla dersi anlatarak, öğrencileri özendirme de kolaylaşmış olacaktır.

 

 

Türkiye’nin sanayi ötesi toplum bir ülke olabilmesi için, Milli sermayeye ilginin artması, ilkokul da başladığına göre, burada öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Gıda sektöründe %100 Milli yerli sermaye desteklenmediği takdirde; Allah korusun, ülkemizi ve gençlerimizi büyük tehlikeler bekliyor!

 

 

Cümle şehit ve hakkın rahmetine kavuşmuş öğretmenlerimizi Vatan şehitlerini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Rahmetle, Gazileri minnetle anar. hastalara şifa-i şerifler dileriz.

 

 

ŞİİR

 
Milli marşla, Vatan sevgimizde
Ay yıldızlı bayrağa saygımızda
Öğretmen ve Vatan şehitlerini rahmetle anmamızda
Bizimle beraberdin canım öğretmenim.

 

Türklük onur, gururunu
Kutsal hizmet umurunu
Harran ovasının önem ve bereketini
Sen yücelttin canım öğretmenim.

 

Türk İslamdaki görgümüzü
Vatana yarar ülkümüzü
Kardeş kardeş sevgimizi
Sen genişlettin canım öğretmenim.

 

Bize bizden yakın yarsın
Her yerde Harran ovasının önemini anlatırsın
Dört mevsimde sen baharsın
Sen meyve bahçesi gibi üretensin, canım öğretmenim.

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun