Türk Telekom’un basketbol takımında çocuk tacizi iddiası Meclis gündeminde

Türk Telekom’un basketbol takımında çocuk tacizi iddiası Meclis gündeminde
8 Ağustos 2018 11:54

Türk Telekom Spor Kulübü’nün basketbol takımında 11-14 yaş arasındaki çocukların taciz edildiğine ilişkin iddialar Meclis gündemine taşındı.

 

 

 

Türk Telekom iletişim firmasının spor kulübünün çocuk basketbol takımını koçu M.E. ve yardımcısı A.Ş.’nin, bir otel odasında çocukları taciz ettiği öne sürülmüş, 11-14 yaş arasındaki erkek çocukların, takım arkadaşlarının yanında, sırayla taciz edildiği ifade edilerek odada bulunanlar tarafından da tacizlerin videoya alındığı belirtilmişti.

Taciz skandalı üzerine CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

 

Birgün’ün aktardığı habere göre, 11-14 yaş arasındaki çocuklara yapılan toplu taciz videoya alındığı, taciz edenler arasında takım koçu ve yardımcısının da bulunduğu olayla ilgili önergede, “Bazı çocukların ‘Benim ne suçum var’ diye kaçmaya çalıştığı, bazı çocukların da ‘Çok acıyor’ diye bağırdığı, bu sırada da bazı kişilerin tekbir getirdiklerinin duyulduğu aynı iddialar arasında yer almaktadır” denildi.

 

CHP’li Antmen’in önergesinde yer alan sorular şöyle:

 

‘KAÇ ÇOCUK İSTİSMARA UĞRADI?, ÖNLENMESİ ADINA NE TÜR ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR?’

 

 

— Bahsi geçen iddialar doğru mudur? Doğru ise konuyla ilgili çocuk basketbol takım koçu ve yardımcısı hakkında idari ve hukuki işlem başlatılmış mıdır?

– Kaç çocuk cinsel istismara uğramıştır? Bu çocuklar uzmanlar eşliğinde korunmaya alınmış mıdır?

— Haberde bahsedilen görüntüler yargı makamlarına ulaştırılmış mıdır? İddialar, bilgi ve belgeler ışığında yargı süreci ne aşamadadır?

— Konuyla ilgili daha önce Türk Telekom yönetimine, yargı organlarına ve kamu kurumlarına gelen bir şikayet ya da iddia bulunmakta mıdır? Varsa bu şikayet ve iddiaların akıbetleri ne olmuştur?

— Çocukları taciz ettiği iddia edilen basketbol koçu ve yardımcısı ne kadar süredir takımda yöneticilik yapmaktadır? Bu kişiler ne sıklıkla ve kimler tarafından denetlenmektedir?

— Bahsi geçen kuruma bağlı olan birim ve kulüplerden çocuk tacizi olduğuna dair başka bir iddia bulunmakta mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

— Çocuk tacizinin önlenmesi, suçluların tespit edilmesi ve kamuoyunun bilinçlendirilmesi adına ne tür çalışmalar yürütmektesiniz?

 

 

 Öte yandan konuyla ilgili Türk Telekom’dan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

 

KAMUOYUNA AÇIKLAMA

 

Türk Telekom Spor Kulübü, birçok spor kulübü gibi özel spor okullarına belirli dönemsel anlaşmalar kapsamında isim hakkını kullandırmaktadır. 7 Ağustos 2018 tarihinde bazı yayın organlarında yayınlanan haberlere konu olan basketbol okulu da bu kapsamda Türk Telekom Spor Kulübü’nün isim hakkını kullanan ve Türk Telekom Spor Kulübü’nden tamamen bağımsız ve özel bir işletmedir.

 

Türk Telekom Spor Kulübü olarak haberlere konu olan, asla kabul etmeyeceğimiz menfur olay üzerine söz konusu özel spor okulunun isim hakkı kullanımına ilişkin sözleşmesi, tarafımızdan derhal feshedilmiş ve sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.

 

Türk Telekom Spor Kulübü olarak sorumluların tespit edilmesi ve cezalandırılması için ayrıca bir soruşturma başlattığımızı, konuyla ilgili tüm süreçlerin yakından ve tavizsiz takipçisi olacağımızı ve bu süreçte mağdurların yanında olacağımızı kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

 

 

Türk Telekom Gençlik ve Spor Kulübü