Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Adıyaman: İstanbul’a giriş çıkışlar yasaklansın!

Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Adıyaman: İstanbul’a giriş çıkışlar yasaklansın!
3 Nisan 2020 09:30

Türkiye’ye salgının İstanbul’dan yayıldığını vurgulayan Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, “İstanbul’da toplumsal hareketliliği durdurmak zorundayız. İstanbul’a giriş çıkışlar, hatta bazı illerde semtler arası geçiş bile yasaklanmalı! Aksi halde salgın bu hızla giderse hastaneler yetersiz kalır” dedi.

 

 

 

Yeniçağ’dan Sümeyra Kırca’nın haberine göre Türkiye Covid-19 salgınla mücadelede üçüncü hatfayı geride bıraktı. Koronavirüsü’yle ilgili güncel bilgileri paylaşan Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, İstanbul ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.
İstanbul’da durumun çok ciddi olduğunu vurgulayan Adıyaman, “Biz en başından beri salgın İstanbul’dan yayılacak dedik. Bu yüzden İstanbul’a geliş gidişler kontrol altına alınsın dedik. Çünkü kozmopolit bir şehir çok farklı kesimden insanlar gelip gidiyor. Ama bu tedbirler hala sıkı bir şekilde alınmadı. Hala toplu taşıma araçları kullanılıyor. İstanbul’a girişler çıkışlar yapılıyor. Araçların üstüne kimyasal sıkmakla pandemiyle mücadele edemezsiniz.

 

Şuan da Türkiye’nin yapması gereken bu, toplumsal hareketliliğin kısıtlanması gerekiyor.Hakikaten ciddi olarak kısıtlama ve katı izolasyon yapılması gerekiyor. Siz evde kalın diyorsunuz insanlar sokağa çıkıyor. İstanbulda toplu ulaşım hat safhada kullanılıyor, hala inşaat işçilerini otobüslere doldurup, şantiyeye götürüyorlar. İstanbul’da katı izolasyon birinci öncelik olmalı” dedi. Her ile Pandemi Kurulları kurulduğunu da belirten Sinan Adıyaman, bu kurulların çok geç kurulduğunu ancak buna rağmen kurulların büyük önem taşıdığını vurguladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın İstanbul’daki yoğun bakım odalarının yüzde 70’nin dolduğunu söylediğine işaret eden Sinan Adıyaman, “Salgının yayılma hızı bu hızla devam ederse İstanbul bunu kaldıramaz. Yeni portatif hastaneler,yoğun bakımlar kurulmalı” dedi.