Türk Lirası değer kaybetti, İrlandalılar hücum etti

Türk Lirası değer kaybetti, İrlandalılar hücum etti
27 Mayıs 2018 08:04

Son haftalarda Türk Lirası’nın dolar, euro ve pound karşısında değer kaybetmesi uluslararası kamuoyunda ve piyasalarda büyük dikkat çekti. İrlanda basını da bu gelişmeyi, “Bu yıl Avrupa’da tatil yapılacak en ucuz yer” başlığıyla verirken, “Türk lirasındaki düşüş İrlandalı turistler için mutluluk verici” ifadeleri kullanıldı.

 

 

 

1859 yılından beri yayınlanan İrlanda’nın en köklü gazetelerinden The Irish Times, Türk Lirası’nın kaybettiği değerin, İrlandalı turistler için büyük bir avantaj olduğunu iddia etti. Gazetede Conor Pope imzalı haberde, Türk lirasının geçtiğimiz aylarda Euro karşısıdna yaklaşık %20 değer kaybettiğin hatırlatıldı. Gazetenin spotunda, “Türk Lirasının değer kaybetmesi İrlandalı turistin işine geldi” yorumu yer alırken, “Bu yılın başından Türk Lirası’nın değer kaybetmesiyle birlikte Türkiye tekrar menüye büyük bir şekilde dahil oldu” yorumu yapıldı.

 

Gazete sezonun açılmasından önce gecelik 25 Euro’ya güzel bir 4 yıldızlı otelde oda bulmanın mümkün olduğunu aktarırken, “Euro taşıyan turistler için gıda ve alkollü içecek fiyatları da düştü” ifadesi kullanıldı. The Irish Times’ın haberinde, son yıllarda Türkiye’de yaşanan terör saldırıları ve darbe girişimi dolayısıyla turistlerin Yunanistan ve İspanya’yı tercih ettiği ifade edilirken, Sunway Travel isimli bir turizm şirketinin yönetici direktörü Tanya Airey de gazeteye konuştu. Airey, “Bu yıl Türkiye’ye büyük bir ilgi var ve rakamlar 2017’ye göre çok yukarıda. Rakamsal olarak baktığımızda 4 yıl öncesinden çok uzağız ama doluluk oranı artıyor” dedi.

 

Airey, turistlerin İspanya ve Yunanistan’a yönelmesiyle birlikte buralarda fiyatların arttığını söylerken, “Şimdilerde Türkiye’de 4 yıldızlı bir otelde oda tutmak, Lanzarote’de 2 yıldızlı bir oda tutmakla aynı değerde” ifadesini kullandı. The Irish Times, okuyucularına Türkiye’deki fiyatlar ile ilgili de bilgi verirken, “Turistlerin gittiği yerel bir barda bira 2.50 Euro’dan düşük ve bölgede üretilen bir şarabı ise 5 Euro’ya alabiliyorsunuz. Bir şişe su yaklaşık 70 cent ve bir lokantada yemek yemek 6.50 Euro, eğer tatlı ve başlangıç tercih ederseniz bu fiyat ikiye katlanır” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Sözcü