Türk kurtarma ekipleri Katmandu’ya gitti

Türk kurtarma ekipleri Katmandu’ya gitti
26 Nisan 2015 10:40

Nepal’de yaşanan depremin ardından Türk kurtarma ekipleri GEA, AFAD, UMKE, İHH ve Uluslararası Doktorlar birliği İstanbul’dan Katmandu’ya gitti.

 
“Nepal’de, Pokhara bölgesinin güneyinde yerel saat ile 11.41’de 7.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş Nepal Enformasyon Bakanı Minendra Rijal’de uluslararası yardım kuruluşlarının desteğine ihtiyaçları olduğu çağrısı yapmıştı. Bu durum üzerine GEA, AFAD, UMKE, İHH, ve Uluslararası Doktorlar birliği kurtarma ekiplerinden oluşan 51 kişilik Türk kurtarma ekipleri gece saat 00.30 sıralarında Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferiyle Katmandu’ya gitti.

 

 

Atatürk Havalimanı gidiş katında DHA’ya açıklama yapan kurtarma ekiplerinin temsilcilerinden GEA Takım lideri Cem Behar, Bu sabah dokuz sıralarında Katmandu’da Nepal ‘de deprem oldu.7,9 şiddetinde bizde ekip olarak 13 kişi olarak oraya hareket ediyoruz. Yanımızda yaklaşık 1 buçuk ton arama kurtarma ekipmanı ve sağlık yardımı götürüyoruz. Nepal hükümeti uluslararası yardım çağrısı yaptı. Bizde Türk Hava Yolları’nın 00.30 uçağı ile Nepal’e gidiyoruz” dedi.

 

 

NEPAL’E 51 KİŞİLİK TÜRK KURTARMA EKİBİ GİTTİ

 

 

AFAD Arama kurtarma birlik Müdürü Can Avcı da şunları ifade etti: “Nepal’de yaşanan 7,9 depremin akabinde Nepal hükümetinin çağrısı üzerine depremde çalışmak üzere Nepal’e gidiyoruz.25 kişilik bir ekiple gidiyoruz. 10 kişilikte UMKE ekibi var. Sağlık ekibi var bizle beraber toplam da 35 kişiyle görev yapacağız. 3 tonlukta bir yükümüz var. Kurtarma malzemesi, şahsi tesisatlar, kamp malzemeleri olmak üzere inşallah ülkemiz adına bu görevi icra edip geleceğiz. İnsanlara yardımımız olursa ne mutlu bize” diye konuştu.

 

 

İHH Acil kurtarma ekibi yetkilisi Muhammed Yaşar Sever’de ise “Nepal’e gidiyoruz.Nepal hükümeti çağrısı üzerine İHH’nın acil kurtarma ekibi ve Uluslararası Doktorlar birliği olarak tıbbi malzeme desteği ve arama kurtarma malzemeleri ile Nepal’e doru yola çıkıyoruz.13 kişilik bir ekibimiz var.2 doktorumuz 11 kişi arama kurtarma uzmanı arkadaşımızla gidiyoruz” ifadelerini kullandı.