Türk Hava Kurumu’nun her yıl çıkardığı Atatürk takvimine ‘parasızlık’ engeli!

Türk Hava Kurumu’nun her yıl çıkardığı Atatürk takvimine ‘parasızlık’ engeli!
13 Ocak 2020 13:30

Türk Hava Kurumu’nun gençlere ve çocuklara uçma sevgisi aşılamak için her yıl logosuyla bastırdığı takvim, bu yıl kayyım tarafından maddi gerekçelerle basılmadı.

 

 

Atatürk’ün talimatıyla 1925’te kurulan ve şu an kayyımın yönettiği Türk Hava Kurumu (THK), her yıl çıkardığı efsane yeni yıl takvimini “maddi gerekçelerle” bu yıl basamadı. THK, her yıl logosuyla bastığı takvim aracılığıyla topluma hem kendini tanıtırdı hem de gençlere ve çocuklara THK sevgisi aşılardı. Takvim, 15 Aralık’a kadar basılıp ücretsiz dağıtılırdı. Sözcü’den Ali Ekber ERTÜRK’ün haberine göre THK çevreleri, bu yıl takvim basmama gerekçesi olarak “maddi olanaksızlıkları” gerekçe gösterdi.

THK’da eski ve yeni yönetim arasında yaşanan tartışmalar üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 29 Eylül’de yaptığı açıklamada “Yani rezillik diz boyu. Şimdi büyük ihtimalle şurada birkaç gün içinde orayı da masaya yatıracağız. Yani bu THK ile bir yere varamayız” demişti.

 

KAYYIM YÖNETİYOR

 
Erdoğan’ın bu sözlerinin hemen ardından, 16 Ekim’de THK’ya kayyım atanmıştı. Eski yöneticilerin kuruma kayyım atanması talebi üzerine açılan dava, Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’nce görülmüş, Abdullah Kaya, Adnan Zengin ve Cenap Aşçı’dan oluşan üç kişilik yönetim kayyımı atanmasına karar verilmişti.

124316629-thk-takvim-sozcu