Türk girişimciden ilk yerli olay yeri aydınlatma!

Türk girişimciden ilk yerli olay yeri aydınlatma!
26 Eylül 2016 10:52

Türkiye’nin ilk yerli Olay Yeri Aydınlatma cihazını yaratan Türk girişimci Savaş Toyata ile H&H olarak, OYA’yı konuştuk…

 

 

 

 

H&H : Böyle bir ürünü yapmak nereden aklınıza geldi ?

 

ST : Firma profilimiz üretim ve teknolojik çözümler üzerine yapılanmıştır. Son 2,5 yıldır Enerji dağıtım firmalarına CBS (coğrafi bilgi sistemleri) projeleri yapmaktayız. Bu projede elektrik dağıtım firmaların yetkili olduğu il ve ilçelerde TEİAŞ ın devrettiği OG (orta gerilim) ve AG (alçak gerilim) trafo ve enerji taşıyıcı ve tüm aydınlatma direklerin, özel tasarlanmış GPS cihazları ile 100cm yanılma ile koordinatların alınması ve bu bilgilerin dağıtımını yaptığı il haritasına elektronik olarak çizerek sanal çalışan enerji dağıtım şemasını oluşturuyoruz.

 

Bu çalışmalar esnasında gece çalışmalarında yaşadığımız aydınlatma problemlerine çözüm üretmek için kendimize yüksek aydınlatma gücüne sahip olan bu ürünü geliştirdik. Sonra baktık ki bizler bu cihazla gece çalışmaları yaparken Elektrik arıza ekiplerin dikkatini çektik.. çünkü bu ekipler gece arızalarına gittiklerinde yanlarına jeneratör götürerek aydınlatma ihtiyaçlarını gideriyorlar ancak jeneratör gürültüsü gecenin ilerleyen vakitlerinde halkın rahatsız olmasına ve şikâyete varan sıkıntılar ile karşılaştıklarını öğrendik. Çünkü bizim cihaz hem sessiz hem de taşınması çok kolay olan toplamda 14kg’lik bir ürün olup… jeneratör çözümü hem ağır ki yaklaşık 25-35kg arasında modeline ve kapasitesine göre değişmekte ve taşınabilirliği zor olan ve oldukça gürültülü bir üründür.

 

Bu sebeple elektrik arıza ekipleri bu ürünü beğendiler… sonra daha kompakt hale tasarlayarak ve bu ticari hale getirerek aşağıdaki sektörlere çok yarayacağını düşündük..

 

1. Gece çalışan tüm arıza ve bakım ekiplerine (elektrik + su + gaz + telefon + gsm)

 

2. AFAD, UMKE, EMNİYET, ASKER, JANDARMA ve AKUT …. Açıkçası arama kurtarma ile ilgili her çalışmada…

 

3. OLAY YERİ İNCELEMEDE,

 

4. TÜM ASİST HİZMETLERİ (araç kurtarma)

 

5. KIZILAY

 

Soru: Bu ürününün benzeri yada yurt dışı kaynakları mevcut mu ?

 

Cevap: Bu ürünün sadece yurt dışı benzerleri mevcuttur. Amerika ve İsrail de bu ürünün bir çok benzeri var… bizde %100 yerli ve milli olması ve paramızın yurt dışına çıkmaması açısından iyi bir AR-GE çalışmasıyla ve mühendisiyle… teknisyeni ile yerli bir ürün oluşturduk. Kendi değerlerimizi ve paramızı korumak amacıyla Türk insanının da teknoloji de var olduğunu ispatlamak adına çalıştık ve modelledik.

 

H&H: Ürün Yağmura vs dayanıklı mı peki?

 

ST: Outdoor yani yağmur kar vb. Toz duman herşeye dayanıklı.

 

unnamed

 

1

 

 

 

 

2

 

 

 

Soru : Bu ürününün benzeri yada yurt dışı kaynakları mevcut mu ?

 

Cevap : Bu ürünün sadece yurt dışı benzerleri mevcuttur. Amerika ve İsrail de bu ürünün bir çok benzeri var… bizde %100 yerli ve milli olması ve paramızın yurt dışına çıkmaması açısından iyi bir AR-GE çalışmasıyla ve mühendisiyle… teknisyeni ile yerli bir ürün oluşturduk. Kendi değerlerimizi ve paramızı korumak amacıyla Türk insanının da teknoloji de var olduğunu ispatlamak adına çalıştık ve modelledik.

 

3 4 5 6 7 8 9 10 11

 

G R U P B I M B i l g i s a y a r S a n. ve T i c. L t d. Ş t i.

* Email :

[email protected]

( Telefon :

+90.312 215 0 444

( Cep (Avea) :

+90.552 312 93 97

; Web :

www.grupbim.com