Türk gencinin “Bursa Nutku”nun dinamizmine çok gereksinimi var

Türk gencinin “Bursa Nutku”nun dinamizmine çok gereksinimi var
29 Eylül 2013 17:00

Şubat 1933’te Türkçe ezana tepki gösteren bir grup,ezanın yeniden, Arapça okunması için valiliğe yürümüş, ancak olaylar büyümeden bastırılmıştır.

 

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

Bir yurt gezisi sırasında bu olayı haber alan Atatürk, 5 Şubat 1933’te Bursa’ya gelerek olaylar hakkında bilgi almış ve akşam Çekirge yolundaki bir köşkte ”BURSA NUTKU” diye bilinen ve “Cumhuriyet” ile gerçekleştirdiği “Devrimler”i korumayı mazeret tanımaz kesin bir istenç (irade) ile korunmasını bütün bedeller karşılığı olma pahasına “TÜRK GENÇLİĞİ”ne havale etmiştir ki aşağıdaki gibidir:

 

”TÜRK GENCİ DEVRİMLERİN VE CUMHURİYETİN SAHİBİ VE BEKÇİSİDİR.BUNLARIN GEREĞİNE, DOĞRULUĞUNA HERKESTEN ÇOK İNANMIŞTIR. YÖNETİM BİÇİMİNİ VE DEVRİMLERİ BENİMSEMİŞTİR. BUNLARI GÜÇSÜZ DÜŞÜRECEK EN KÜÇÜK YA DA EN BÜYÜK KIPIRTI VE BİR DAVRANIŞ DUYDU MU, BU ÜLKENİN POLİSİ VARDIR, ADALET TEŞKİLATI VARDIR DEMEYECEKTİR.ELLE, TAŞLA, SOPA VE SİLAHLA; NESİ VARSA ONUNLA KENDİ ESERİNİ KORUYACAKTIR.

 

POLİS GELECEK, ASIL SUÇLULARI BIRAKIP, SUÇLU DİYE ONU YAKALAYACAKTIR. GENÇ “POLİS HENÜZ DEVRİM VE CUMHURİYETİN POLİSİ DEĞİLDİR” DİYE DÜŞÜNECEK AMA HİÇBİR ZAMAN YALVARMAYACAKTIR. MAHKEME ONU YARGILAYACAKTIR. YİNE DÜŞÜNECEK, “DEMEK ADALET TEŞKİLATINI DA DÜZELTMEK, YÖNETİM BİÇİMİNE GÖRE DÜZENLEMEK GEREK.”

 

ONU HAPSE ATACAKLAR. YASAL YOLLARLA KARŞI ÇIKIŞLARDA BULUNMAKLA BİRLİKTE BANA, BAŞBAKANA VE MECLİSE TELGRAFLAR YAĞDIRIP, HAKSIZ VE SUÇSUZ OLDUĞU İÇİN SALIVERİLMESİNE ÇALIŞILMASINI İSTEMEYECEK, DİYECEK Kİ, “BEN İNANÇ VE KANAATİMİZ GEREĞİNİ YAPTIM”, ARAYA GİRİŞİMDE VE EYLEMİMDE HAKLIYIM.EĞER BURAYA HAKSIZ OLARAK GELMİŞSEM, BU HAKSIZLIĞI ORTAYA KOYAN NEDEN VEETKENLERİ DÜZELTMEK DE BENİM GÖREVİMDİR.”

 

Şimdiye kadar Türk milletinin Ulu Önderi Atatürk’ün “GENÇLİĞE HİTABE”si  “TÜRK GENÇLİĞİ”ine sürekli okutuldu, anlam ve önemi iyice belletildi, “Cumhuriyet ve Devrimler”in ne kadar yaşamsal olduğunu kavrama açısından.

 

Bundan sonra da elbette ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin devamlılığı, üniter yapısının bütün kurum, kurul, kuralları ile korunması ve ebedi istikbalimizin devamı için buna bütün hızıyla devam edilecektir, yurtsever milli-ulusalcılar ve Atatürkçüler tarafından.

 

Ancak şu bilinen bir hakikattir ki, aynı duyarlılık “Cumhuriyet ve Atatürk Devrimleri” icabında gelinen son tehlikeli nokta itibariyle nasıl korunacağına dair Büyük Atatürk tarafından bir yöntem ve talimat olarak “TÜRK GENÇLİĞİ”ne bildirilen “BURSA NUTKU”, ne kadar üzüntü verici bir durumdur ki, önemi tam olarak anlaşılmamış ve genç dimağlara aşılanmamıştır.

 

Halbuki Ulu Önder Atatürk “BURSA NUTKU”nu muhtemel olabilecek “KARŞI DEVRİMLER”e ve onların gerici elemanlarına karşı bir mühim önlem olarak beyan etmiş ve uygulanmasını kesinlikle istemiştir; içeriğindeki çok açık anlamı ile.

 

İşte bu nedenlerle gerektiğinde, Atatürk’ün tarif ettiği şekliyle “Cumhuriyet ve Devrimler”in korunması, savunulması ve karşıdevrimci hain beyinsiz zorbaların bertaraf edilmesi için “BURSA NUTKU”nun tüm on milyonlarca yurtsever tarafından “sosyal medya” yolu ile sürekli olarak birbirlerine ve gençlere iletilmesi, anımsatılması yaşamsal önemdedir.

 

Herkes “sosyal medya” başına; “BURSA NUTKU” nu birbirimize sık sık ve sürekli anımsatmak üzere.

 

Büyük Atatürk’ün “BURSA NUTKU” kadar milliyetçi-ulusalcı yurtsever Atatürkçülere dinamizm kazandıran başka bir metin tanımıyorum ben kişisel görüşüm olarak.

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!