Türk dostu belediye başkanı Yunan parlamentosunu karıştırdı

Türk dostu belediye başkanı Yunan parlamentosunu karıştırdı
22 Mayıs 2018 17:22

Sık sık Türkiye ile Yunanistan’ın dost olması gerektiğini dile getiren ve Türkiye’yi destekleyen açıklamalarda bulunan Selanik Belediye Başkanı Yiannis Boutaris’e hafta sonunda aşırı sağcı Yunanlar tarafından düzenelenen linç girişimi Yunan parlamentosunu karıştırdı. Yunanistan Başbakanı Çipras, saldırıyı kınayarak merkez sağ Yeni Demokrasi Partisi’ni kınarken, siyasi partiden cevap parlamentoda geldi.

 

 

 

Türkiye-Yunanistan dostluğu için önemli adımlar atan ve açıklamalarıyla kamuoyunda tanınan 75 yaşındaki Selanik Belediye Başkanı Yiannis Boutaris’e merkez sağ Yeni Demokrasi Partisi mensuplarının saldırması Yunanistan’da gündem oldu. Hafta sonu taraflar açıklamalarda bulunurken bugün Başbakan Alexis Çipras konuştu. Saldırı hakkında daha önce konuşmayan Çipras, kabinesiyle bir araya geldiği sırada konuştu.

 

Çipras, “Yiannis Boutaris’e saldıranları alkışlayanlar kimlerdi? Ona hakaret ederek saldırıya zemin hazırlayanlar kimdi? Onu hain diye damgalayanlar kimdi” derken, üstü kapalı bir biçimde, “Ana muhalefet partisinin karanlık ve aşırı bir bölümü” diyerek Yeni Demokrasi’yi eleştirdi. Kabinesine yaptığı konuşmanın ardından yanıt Yeni Demokrasi’den geldi. Yapılan açıklamada, “Yunanistan’da siyasi ve ahlaki şiddeti yasal hale getiren kişi Alexis Çipras’tır. Çipras ve partisi SYRİZA, 2008 yılında Atina’da sokağa çıkarak isyan hareketi yarattı ve hem siyasetçilere hem de gazetecilere saldırdı” açıklaması yapıldı.

 

Yeni Demokrasi, Çipras’ın ülkeyi kutuplaştırdığını duyururken, “Çipras ve partisi, vatandaşların iyi ve kötü şiddet olabileceğine dair bir inanış kazanmasını sağladı” dedi.

 

Selanik’in liberal belediye başkanı Boutaris ise konuyla ilgili olarak, “Bu organize bir faşizan saldırıydı” dedi.

 

 

Kaynak: Sözcü