Turizmde ucuz paket çok şikayet getirecek!

Turizmde ucuz paket çok şikayet getirecek!
23 Ekim 2017 09:27

Yıl sonunda yaklaşık 30 milyon turist ağırlamayı hedefleyen turizm sektörü, fiyatlarda yaptığı yüzde 30’luk indirimin ardından bu yıl kalite savaşı verecek

 

 

Sayime Başçı / Sözcü

 

 

Artan maliyetler ve 600 doların altına düşen kişi başı harcamalarla personel ve ürün kalitesinden feragat ederek sektörün ayakta kalmaya çalıştığına dikkat çeken OTİ Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Yurt, “Otelci yatırım yapamıyor, personelini sezonluk besleyebiliyor. Çeşitli yerlerden tasarruf yapıyor. Hizmetteki standartlar bu şartlarda devam ederse gelecek yıl müşteri şikayet eder. Fiyatların en az yüzde 20 artması gerekiyor” diye konuştu.

 

 

Coral, Odeon ve Xanadu gibi markaları ile 25. yılını dolduran ve Türkiye’ye 1.2 milyon turist taşıyan OTİ Holding’in gelecek hedeflerini paylaşmak üzere dün düzenlenen basın toplantısında konuşan Yurt, sektörün dibi gördüğünü ve birkaç yıl içinde toparlanacağını dile getirdi. Fiyatlarda yapılacak keskin artışın turist sayısında düşüşe neden olacağını aktaran Yurt, sektördeki son durumu şöyle özetledi: “Avrupa ile yaşanan ikili siyasi gerilimler turisti önemli ölçüde etkiledi. Avrupa’da 2015 yılına göre bu yıl yüzde 45 düşüş yaşandı. Bunu Rusya ve Ukrayna biraz dengeledi ama 5- 6 milyonluk bir düşüşü konuşuyoruz. 2015 yılında Rusya’da yaşananlar fiyatlara yansıdı ve bu fiyatlar Avrupa pazarına da yansımış oldu. Avrupa biraz gelişirse fiyatlar Rusya’da bir balansa oturacaktır.”

 

 

SİYASETE MALZEME OLDUK

 

 

Son dönemlerde pek çok ülkenin ve liderin kendi iç dinamikleri nedeniyle siyasette turizm sektörünü kullandığını ancak sektörün siyasete göre pozisyon almadan çalışmalara devam ettiğini anlatan Coşkun Yurt, Türkiye’nin güvenlik algısındaki negatif etkilerin hemen sona eremeyeceğini ve insanların bunu unutmasının hemen mümkün olmadığını belirtti. Holding faaliyetleri ile ilgili de bilgi veren Coşkun Yurt, yıl sonu itibarıyla tüm grupta 2.4 milyon paket tur sayısına ulaşmayı hedeflediklerini bilet satışları ile bu rakamın 3 milyona çıktığını kaydetti. Yurt, Türkiye’de bu yıl sonunda 1.2 milyon turiste ulaşacaklarını söyledi.