Turizm polisi taksi ve hanutçuları denetledi!

Turizm polisi taksi ve hanutçuları denetledi!
20 Temmuz 2018 19:22

İstanbul Polisi turist gelişinin yoğunlaşmasıyla çalışmalarını yoğunlaştırdı. Tarihi yarımadada taksi denetimi yapan ekipler bugün de Atatürk havalimanı’ndaki hanutçu ve ticari araçlara uygulama yaptı.

 

 

 

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Turizm Şube Müdürlüğü ekipleri, dün tarihi yarımada daha önceden haklarında işlem yapılan 39 taksiyi denetlemiş 6 araç trafikten men edilmişti. Hareketli geçen turizim döneminde çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, bugün de Atatürk Havalimanı’nda çalışma yaptı.

 

Havalimanı’nın iç kısmında hanutçular ve turizim firmaları denetlenirken, dışarıda da taksiler için uygulama yapıldı. Çalışmada daha önceden şikayet edilen 8 taksi, çeşitli eksiklikler sebebiyle trafikten men edildi. Ayrıca araç sürücülerine 4 bin 600 lira para cezası uygulandı.

 

Hanutçular ve turizim firmaları da uygulamadan nasibini aldı. Hanutçuluk yapan 7 kişi ve bazı turizm firmalarına 13 bin 100 lira para cezası kesildi.

 

Tarihi yarımada ve Atatürk Havalimanı’ndaki denetimlerde toplam 14 taksi trafikten men edilirken 22 bin 800 lira para cezası uygulandı.

 

Kaynak: Habip Atam/Sözcü

Turizm polisi taksi ve hanutçuları denetledi!