TÜRGEV toplantısında olay pankart!

TÜRGEV toplantısında olay pankart!
31 Mayıs 2016 13:38

Erdoğan için açılan “Sen dik dur ki biz rüku için eğilelim”pankartı tartışmalara neden oldu.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün eşi Emine Erdoğan ile birlikte Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV)’in Olağan Genel Kuruluna katıldı. Toplantıya AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, eski Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan ve Esra Albayrak Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

 

 

Erdoğan’ın daha çok eğitim politikaları ile ilgili konuştuğu toplantıya salonda açılan bir pankart damgasını vurdu. TÜRGEV üyelerince açılan pankartta “Sen dik dur ki biz rüku için eğilelim” sözleri yer aldı. Erdoğan’a övgü için açılan bu pankart özellikle sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

 

 

RÜKU NEDİR?

 

 

İşte Diyanet kaynaklarına göre; rükû’nun tanımı; Namazın şartlarından birisi. Namaz kılan, sureden sonra, tekbir getirerek rükûya eğilir. Rükûda, erkekler parmaklarını açıp, dizlerin üstüne koyar. Sırtını ve başını düz tutar. Rükûda en az üç kere “Sübhâne rabbiyel-azîm” der. Üç kere okumadan, imam başını kaldırırsa, o da hemen kaldırır. Rükûda bacaklar ve kollar dik tutulur. Kadınlar parmaklarını açmaz. Sırtını ve başını, bacaklarını, kollarını dik tutmaz. Rükûdan kalkarken “Semi’Allahü limen hamideh” demek, imama ve yalnız kılana sünnettir. Cemaat bunu söylemez. Bunun arkasından, yalnız kılan ve cemaat, hemen “Rabbenâ lekel-hamd” der ve dik durulur ve “Allahü ekber” diyerek secdeye varılırken, önce sağ, sonra sol diz, sonra sağ, sonra sol el, sonra burun ve alın yere konur.