Tüpraş’tan ‘döviz’ açıklaması

Tüpraş’tan ‘döviz’ açıklaması
30 Eylül 2014 17:39

Döviz kurunun Tüpraş’ın alımları nedeniyle arttığına yönelik bazı yayın organlarında çıkan haberler üzerine Tüpraş’tan açıklama geldi. Kuruluşun ham petrolü dövizle aldığı ve ürettiği ürünleri iç piyasada TL ile sattığı hatırlatılarak, bu amaçla yapılan döviz alımlarının ilgili devlet kurumlarına yapılan bildirimler çerçevesinde gerçekleştirildiği belirtildi.

 
Tüpraş Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nden bugün yapılan açıklamada, bazı yayın organlarından daviz fiyatlarındaki yükselişin Tüpraş’tan kaynaklandığı şeklinde haberler yer aldığı hatırlatılarak şöyle denildi:

 

 

“Bilindiği üzere Tüpraş, rafinerilerinde işlediği ham petrolü uluslararası piyasalardan döviz karşılığı tedarik ederek, ürettiği akaryakıt ürünlerini yurtiçinde TL karşılığı satmaktadır. Bu kapsamda kuruluşundan bu yana ilgili devlet kurumlarının bilgisi ve koordinasyonu ile periyodik olarak, finans kuruluşlarından döviz alınmakta olup, 2013 yılında bu kapsamda yapılan döviz alım tutarı 9.5 milyar dolardır. Son yapılan döviz alım işlemi de şirketimizin ticari ihtiyaçları doğrultusunda, satın alınan ham petrol kargo bedellerini ödemek üzere, ‘ilgili devlet kurumlarına yapılan aylık/haftalık bildirimler çerçevesinde’ gerçekleşmiştir. Tarafımızdan bilgi alınmaksızın yapılan haber, gerçek dışı içerik ve başlığı ile kamuoyu ve yatırımcılar nezdinde şirketimizin itibarını zedeleyici ifadeler içermektedir. Habere ilişkin cevap ve düzeltme metnimiz ilgili taraflar ile kamuoyunun doğru bilgilenmesini sağlamak üzere paylaşılmıştır.”