Tuncel Kurtiz, Çamlıbel Köyü’nde toprağa verilecek

Tuncel Kurtiz, Çamlıbel Köyü’nde toprağa verilecek
28 Eylül 2013 15:55

Türk sineması ve tiyatrosunun usta isimlerinden Tuncel Kurtiz’in cenazesi vasiyeti üzerine Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde, Kazdağları eteklerindeki Çamlıbel Köyü’nde toprağa verilecek. Kurtiz için köy mezarlığında yine vasiyetinde belirttiği gibi deniz manzaralı yola yakın bir mezar kazıldı.

 

 

Ünlü sanatçı Tuncel Kurtiz, ani ölümün ardından yaşamanın büyük bölümünü geçirdiği ve butik oteli Zeytinbağı’nın bulunduğu Çamlıbel Köyü ile üç kilometre uzağındaki Türkmen köyü Tahtakuşlar, cenazesinin kendi köylerine defnedilmesini istedi. Kurtiz’in ailesi ise cenazesinin Çamlıbel Köyü’nde toprağa verilmesine karar verdi. Bunun üzerine Çamlıbel girişindeki, denize bakan köy mezarlığında Tuncel Kurtiz için mezar yeri kazıldı. Ancak, bu sabah internet sitelerindeki bazı haberlerde Alevi olan Tahtakuşlar Köyü İhtiyar Heyeti’nden izin çıkmadığı için Kurtiz’in vasiyetinin yerine getirilemediği, bu köyde defnedilemediği iddiaları üzüntü yarattı.

 

BAŞKAN SAKA: VASİYETİ YERİNE GETİRİLİYOR

 

Güre Belediye Başkanı CHP’li Kamil Saka, Tuncel Kurtiz’i yaklaşık 25 yıldır tanıdığını belirterek, şunları söyledi:

 

“İnternet aracılığı ile yalan yanlış üzücü bilgiler yayılıyor. Tahtakuşlar Köyü’nün Tuncel Bey’in cenazesine defin izni vermediği yönündeki bilgiler doğru değil. Kendisi Çamlıbel Köyü’nde yaşıyordu, evi de bu köyde. Tahtakuşlar ile yalnızca komşu köy ilişkisi var. Bu bilgiler nereden çıkıyor anlamak mümkün değil. Tuncel Bey, ünlü bir sanatçı olduğu için her kafadan bir ses çıkıyor. Bu tamamen uydurma bir haber. Ailesine vasiyetinin de Çamlıbel Köyü’nde gömülmek olduğunu biliyoruz. Kendisine isteği gibi denize nazır bir mezar hazırlandı. Ailesi ile tekrar görüştüm. Çamlıbel Köyü’nde toprağa verilecek.”

 

d2c1ed195d37aa4491c134a3adf6b44e

“KÖYLÜMÜZ NİYE BAŞKA KÖYE GÖMÜLSÜN”

 

Çamlıbel Köyü Muhtarı Mustafa Çambel de Tuncel Kurtiz’in köylerinde defnedilmesinin aile tarafından dün kararlaştırıldığını söyledi. Muhtar Çambel şöyle dedi:

 

“Televizyonlar, ‘Kurtiz, Tahtakuşlar köyünde toprağa verilecek’ diye altyazı geçiyormuş. Bu doğru değil. Şimdi de ‘Tahtakuşlar köyü istemedi’ diyorlar. Bu hiç doğru değil. Tuncel Kurtiz bizim köylümüz, neden bir başka köye gömülmek istesin ki? Yeteri kadar mezar yerimiz var. Ayrıca burada çok mutluydu, bu köye de aşıktı. Bu konuda bir bilgi kirliliği var. İnsanlar bunlara itibar etmemeli. Ayrıca bana hep, ‘Muhtar, ölünce bana deniz gören, yol üzeri bir mezarlık hazırla. Bana torpil yap’ diye takılırdı. Biz köylümüze tam istediği gibi bir mezar hazırladık. Ailesi İstanbul’daki törenlerin ardından cenazeyi Edremit’e getiriyor. Bu gece Edremit Devlet Hastanesi Morgu’nda kaldıktan sonra yarın öğle namazı sonrasında köyümüzde toprağa vereceğiz.”

 

Tahtakuşlar Köyü’nden 76 yaşındaki İbrahim Ediz de internet aracılığıyla yayıyan yanlış haberlere tepki gösterip, “Muhtar Hacıbektaş’taki etkinliklere katılmak için gitti. Ayrıca, Kurtiz’in köyümüzde defnedilmesi için bir talep de olduğunu hiç duymadık. İddialar uydurma. Tuncel Bey, değerli bir sanatçı, neden istemeyelim ki?” dedi.

 

 

1c09bad9aaa3e8e52446c9f69423edae