Tuna’dan fuar alanı hamlesi!

Tuna’dan fuar alanı hamlesi!
12 Kasım 2017 09:50

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, yapımı yılan hikâyesine dönen ve kurumlar arası krizlere neden olan, Akyurt’a yapılacak fuar alanı projesinin tamamlanması için kolları sıvadı

 
Aykut Gören’in haberine göre, Temeli 26 Mayıs 2015’te atılan Ankara Uluslararası Fuar Alanı ve Kongre Merkezi’nin yapımı o günden bu yana adeta yılan hikâyesine döndü. Akyurt’ta Esenboğa Havalimanı’nın yakınında Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, TOBB, ATO, ASO, ATB, Akyurt Belediyesi ile ANKESOB’un ortaklığı ile başlatılan çalışmalar, kurumalar arasında ‘proje’ üzerinde çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle bir türlü ilerleyememişti. Zaman içinde proje üzerinde anlaşma sağlayan 7 kurum, bu sefer de bir türlü bir araya gelemeyerek fuarın ihale tarihini belirleyememişti. Melih Gökçek’in istifasının ardından bir kez daha beklemeye alınan fuar alanı ile ilgili yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna önümüzdeki günlerde hissedarlarla bir araya gelecek.

 

 

‘ÖNEMLİ OLAN, İŞ ÇÖZÜLSÜN’

 
Fuar sorununun bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Mustafa Tuna SABAH Ankara’ya açıklamalarda bulundu. Başkan Tuna, “Burayı Ankaralı esnaf ve tüccar kullanacağı için onların uygun göreceği plan ve proje neyse biz onlara razıyız. Bizim oradan hissedar olmaya ihtiyacımız yok. İsterlerse hissemizi de veririz ve ne istiyorlarsa yardımcı da oluruz. Biz fuar alanında hissedar olma derdinde değiliz… Yeter ki proje biran önce hizmete girsin. Burası sanayicinin ve tüccarın hizmetine bir an önce sunulsun. Biz yapıcı davranıyoruz. Önümüzdeki günlerde tekrar bir araya geleceğiz. Kendilerine her konuda yardımcı olacağız. Bizim hissemiz olsun diye bir iddiamız yok. Önemli olan iş çözülsün… Ankara’ya yapılacak bir projenin kimin tarafından yapıldığının bir önemi yok” ifadelerini kullandı.

 

 

EN BÜYÜK HİSSE İKİ KURUMDA

 
Tamamlandığında Avrupa’nın sayılı fuar alanlarından birisi olacak olan Ankara Uluslararası Fuar Alanı ve Kongre Merkezi’nin en büyük hissedarlarını Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Odalar Borsalar Birliği oluşturuyor. İki kurumun yüzde 24’er payı bulunurken Ankara Ticaret Odası’nın yüzde 20, Ankara Sanayi Odası’nın yüzde 20, Ankara Ticaret Borsası yüzde 5, Akyurt Belediyesi yüzde 5 ve Ankara Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği’nin yüzde 2 hisse payı bulunuyor.