Tüm yurtta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu!

Tüm yurtta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu!
30 Ağustos 2017 12:19

30 Ağustos Zafer Bayramı, 95’inci yıl dönümünde tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor.

 

 

İHA

 

 

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla İstanbul Valiliğinde tebrikleri kabul etti.

 
30 Ağustos Zafer Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Bu kapsamda İstanbul Valiliğinde de tören düzenlendi. 1’inci Ordu Komutanı Musa Avsever, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tebrikleri kabul etti. Törene İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, askeri erkan, yargı temsilcileri, yabancı ülkelerin temsilcileri, mülki ve idari yetkililer ile rektörler katıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yılı kutlama programı Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, İzmir Valisi Erol Ayyıldız makamına geçerek tebrikleri kabul etti. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törene geçildi. Geçen yılların aksine İzmirlilerin ilgi göstermediği törenlerde, güvenlik tedbirleri de çok sıkı tutuldu. Protokol üyeleri ve davetliler hariç diğer katılımcılar, tek tek aranıp içeriye alındı.

 

 

Tokat’ta Suriyeli çocuğun 30 Ağustos Zafer Bayramı hassasiyeti

 

 

Tokat’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Atatürk anıtına yapılan çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol üyeleri valilik makamında tebrikleri kabul etti. Tebriklerin alınmasının ardından Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman, Garnizon Komutanı Piyade Albay Aykut Biçeroğlu ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, tören aracı üzerinde vatandaşların ve tören birliğinin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

 
Töreni takip eden vatandaşlar arasında bulunan Abdulhamid Abdullah isimli Suriye asıllı bir çocuk, gelen askeri komutla birlikte hazır ola geçerek, yapılan tüm etkinlikleri esas duruşunu bozmadan takip etti. Vatanlarında çıkan savaş sonrasında Türkiye’ye gelen 7 çocuklu Suriyeli bir çiftin 3’üncü çocuğu olan Minik Abdulhamid, tören boyunca hareketsiz olarak bekleme nedeninin Türkiye’ye ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğu sevgi olduğunu söyledi.

 

 

Bursa’da 30 Ağustos coşkusu

 

 

Heykel’de Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlanan tören, vilayet binasında devam etti. Vali İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tören aracıyla asker, protokol ve vatandaşların bayramını kutladı. İstiklal Marşı ve şiir okunmasının ardından Osmangazi Belediyesi folklor ekibi gösteri sundu. Daha sonra Garnizon Komutanlığı tarafından görevlendirilen bir binbaşı günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı. Resmi geçidin ardından tören sona erdi.

 
Törene Küçük ve Altepe’nin yanı sıra Bursa milletvekilleri Bennur Karaburun, Zekeriya Birkan, Erkan Aydın, Lale Karabıyık, Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Adana’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

 

 

Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü kutlamaları Adana’da sabah saatlerinde Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önüne çelenk konulmasıyla başladı. Sırasıyla Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü anıt önüne çelenk koyup saygı duruşunda bulundu. Çelenk sunumunun ardından İstiklal Marşı okunup şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Adana Valisi Demirtaş, makamında da tebrikleri kabul etti.

 
Daha sonra Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen kutlama törenine geçildi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, beraberindeki . Mekanize Piyade Tümen Komutanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç ve Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile halkın bayramını kutladı. Kutlamanın ardından bir komutan 30 Ağustos Zafer Bayramını anlatan konuşma yaptı. Bir öğrenci ise şiir okudu. Daha sonra ise geçit töreni yapıldı. Geçit töreninde askerler ve gaziler yürüdü. Askeri araçlarda geçit töreninde yer aldı.

 
Törene, AK Parti Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, CHP milletvekilleri İbrahim Özdiş, Zülfikar İnönü Tümer, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, CHP İl Başkanı Ayhan Barut, MHP İl Başkanı Sertan Duran, çok sayıda asker, polis ve gazi katıldı.

 

 

Zonguldak’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları

 

 

30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Zonguldak’ta tören düzenlendi. Valilik binası önündeki törene Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu ve protokol üyeleri katıldı.

 
Atatürk Anıtı’na, Valilik ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu törende Türk bayrağı askerler tarafından göndere çekildi. Vali Ahmet Çınar ve beraberindekiler makamda tebriklerin kabulünü gerçekleştirdi.

 
30 Ağustos Zaferi, Fevzipaşa Caddesi’ndeki geçit töreni ile devam etti. Vali Ahmet Çınar ve beraberindeki protokol, gazileri, madencileri, sporcuları, emniyet teşkilatı ile belediye ekiplerini selamladı.

 
Vali Ahmet Çınar ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, halkı selamlamak için tören alanına getirilen askeri araca binmeyip yaya olarak, törene katılan halkı selamladı. Halktan katılımın az olması ise dikkat çekti.

 
Tören sonrası gazetecilere bayrama ilişkin açıklama yapan Vali Ahmet Çınar, “Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Gelecek yıllarda daha coşkulu olmasını diliyorum. Tarihimiz olmasa biz geleceğe sağlam bakamayız. Emin adımlarla yürüyemeyiz. Tarihimize sahip çıkmalıyız. En eskisinden en yenisine kadar. Ancak böyle büyük devlet, büyük millet olabiliriz. Minnettarız. Bu ülkenin kurtuluşu için mücadele veren başta Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun bütün silah arkadaşları olmak üzere gazilerimiz, şehitlerimiz herkese minnettarız. Biz büyük devletiz. Ve bu büyüklüğümüz tarihimizin büyüklüğünden geliyor. Geleceğe de emin ve büyük adımlarla millet olarak devlet olarak inşallah yürürüz. Hepimize kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

 

30 Ağustos Zafer Bayramı Mersin’de coşkuyla kutlandı

 

 

30 Ağustos Zafer Bayramı, Mersin’de düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Mersin Valisi Ali İhsan Su, kutlamalar çerçevesinde Kültür Merkezi’nde tebrikleri kabul etti.

 
30 Ağustos Zaferi’nin 95’inci yıl dönümü dolayısıyla sabah saat 9.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Vali Ali İhsan Su’nun tören kıtasını selamlamasıyla başlayan törene, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek, askerler, gaziler, il protokolü ve vatandaşlar katıldı. Törende, Vali Su, Tuğamiral Gürbüz ve Başkan Kocamaz’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmalarının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.

 
Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’ndaki Kültür Merkezi’ne geçen Vali Su, Tuğamiral Gürbüz ve Başkan Kocamaz ile birlikte Şeref Salonu’nda tebrikleri kabul etti.

 
Törenin ikinci bölümünde yeniden Cumhuriyet Meydanına çıkan Su, Gürbüz ve Kocamaz, törene katılanların ve halkın bayramını kutladılar.

Tekirdağ’da en büyük ilgiyi Mehmetçikler gördü

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yıldönümü Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde törenle kutlandı. Törende en büyük ilgiyi Mehmetçikler gördü.

 

1 2 3 4 5

İHA