Tuğrul Türkeş bakanlık teklifini neden kabul ettiğini açıkladı, çok sert konuştu!

Tuğrul Türkeş bakanlık teklifini neden kabul ettiğini açıkladı, çok sert konuştu!
4 Eylül 2015 18:45

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Başbakanlık Yeni Bina’da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 

Türkeş, Başbakan Davutoğlu’ndan gelen bakanlık teklifini neden kabul ettiğini anlattı. Türkeş, ”Önce ülkem, milletim sonra partim dedim. Benim Başbakan Yardımcısı olmam nedeniyle benim partim MHP de iktidar olmuştur. Ben partimi iktidar yaptım” ifadelerini kullandı. ”Beni soyadımdan dolayı mirasyedi olarak suçluyorlar” diyen Türkeş, ”Sizler kimin mirasını yiyorsunuz bunu söyleyin. Bre ey gafiller! Devlet ve millet düşmanları cirit atarken, namluları bana çevirmek hangi terbiyeye sığar. Devlet Bey’e sorun cevabını verecektir” dedi.

 

Bazı detaylar hakkında açıklamalarda bulunmak istiyorum;Kurulmuş olan 63. Hükümet anayasa yasası gereğince oluşturulmuş bir seçim hükümetidir, bu bir koalisyon değildir.

 

Bu çerçevede görev üstlenen bakanların birbirlerini sevmesi, kabul etmesi veya ailece görüşmeleri beklenmemektedirSeçim hükümetindeki,lerin aynı görüşlere sahip olması da beklenmemektedir. Açıklamaların çoğunu çok yadırgadığımı bildirmeliyimBu bir koalisyon değil, anayasal sorunluluk. Anayasayımızı bilmeyen bu insanların bu ülke yönetimine talip olmaları tuhaftır.

 

PARTİMİ İKTİDAR YAPTIM

 

Makamları çıkar ve imtiyaz olarak değerlendiren kişilerin eleştirileri ilgi alanım değildir Bu konuların çok meraklısı var, üzerine basa basa söylüyorumSiyaset sistemi kilitleme alanı değil. Burası çözüm üretme alanıdırBenim yaklaşımım hep böyleydi. Türkiye’nin meselelerine çözüm getirmeyip yol almak mümkün değildir. Bu ilkeler ışığında herkes şunu bilsin; Benim Başbakan Yardımcısı olmam nedeniyle benim partim MHP de iktidar olmuşturBunu kim görmezden gelmiştir, tabii ki görmek istemeyen…Şahsıma insafsızca eleştiriler o yüzden yapılıyor. Ben partimi iktidar yaptım. Beni ondan partimden atmaya çalışıyor.

 

BENİ MİRASYEDİ OLARAK SUÇLUYORLAR

 

MHP’yi iktidardan uzak tutmak hangi akla hizmet etmek. Beni soyadımdan dolayı mirasyedi olarak suçluyorlar. Ben bu ithamı aslında kabul ediyorumMiras konusu haktır ve helaldirBunu ister yerim ister yemem bu benim bileceğim.

 

Sizler kimin mirasını yiyorsunuz bunu söyleyin. Ülke kaosa sürükleniyor bir tekme de ben mi atsaydım.

 

Ülkücü camiada herkesin bildiği bir sırrı paylaşacağım. Devlet bey babamın yanında yetişmiş, vatanperver büyük bir liderdir. En ufak incitici cümle kullanmam. Bu nedenledir ki koltuğa oturur olmaz ilk işim genel başkanımı aramak olmuşturKendisi de şahsımı hedef alan bir cümle kurmamıştır

 

KRALDAN ÇOK KRALCILAR BANA SALDIRIYOR

 

Ancak yanında bulunan ve kraldan çok kralcı olan zatlar var güçleriyle bana saldırıyorlar koltukları için Devlet bey bunları görecektir, Devlet Bey’in nezaketi hepmizin gıpta ettiği düzeydedir.

 

Kendisine bir şekilde yaklaşmış olanlar beni partimden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Devlet beye akıl vermek benim işim değildir ama tarih beni doğrulayacaktır. Devlet Bey’in yüzüne gülenler beni yolumdan çeviremezler.

 

Şahsımı yaylım ateşine tutuyorlar. Ülkücüler tehdit fermanları yayınlıyor.Bre ey gafiller! Devlet ve millet düşmanları cirit atarken, namluları bana çevirmek hangi terbiyeye sığarBunu hangi ülkücülükle açıklayacaksınız. Devlet Bey’e sorun cevabını verecektir.

 

Babamın ilkelerine bağlıyım, ani kararlar vermem ama kesin sonuç alırım. Bana saldıranlar iki sarhoş ile üç beş çakaldan ibaret. Bunlara cevap vermeyi doğru bulmuyorum.

 

KİMSE BENİ PARTİMDEN ATAMAZ

 

Ülkücü camiaya ve Devlet Bey’e sesleniyorum. Ben MHP mensubuyum, kimse beni partimden atamaz ben partimi iktidar yaptımİlla atılacaksam ilgili şahsiyetler değil, ülkücü camia karar verirDevlet Bey’e sesleniyorum, kurulu toplasınYanaşmalar, devşirmeler, bu davaya emek vermeyenler, sözde ocakcılar beni yargılayamazlar.

 

Soru – cevaplar

 

– Disiplin süreciyle ilgili savunmanız bekleniyordu… İhraç kararı gelirse ne yapacaksınız? Bu açıklamaları savunma niteliğinde yaptım. Devlet Bey kongreyi toplar biz kendi camiamıza sorarız. Yanaşmalar buna karar veremez. Sistemi kilitlemek isteyenler, gelin karar verelim Tuğrul’u atalım mı atmayalım mı diye camiaya soralım.

 

Hayır şu safhada Devlet Bey’in öfkesinin dinmesi lazım. Aday adaylığı için söylerse müracaat ederim. Ben hiç keyfi olarak başvuruda bulunmadım. 2015 Haziran öncesi tekrar sordum, evrağını hazırla dilekçelerimizi vereceğiz dedi. Bugün de benim aklıma göre dosya koymam söz konusu değil. Genel başkanım gerekli görürse gider dosyamı veririm.

 

Beni oradaki sarhoşlar ve çakallar partiden atacaklarını söylüyorlar. Sen kimin partisinden kimi atıyorsun. Buna tabanın karar vermesi gerekir diyorum. Olağanüstü kongre diyorum…

 

– 2 sarhoş, çakallar çok ağır ithamlar, kimi kast ediyorsunuz?

 

1 hafta içinde benim aleyhimde laf etmeye kalkan sarhoş ve çakallardan bahsediyorum. Gazetelere bakarsanız kim olduklarını görürsünüz…