TSK’dan son dakika Afrin açıklaması

TSK’dan son dakika Afrin açıklaması
4 Mart 2018 13:45

Suriye’nin Afrin kentindeki terör örgütlerine yönelik 44 gündür sürdürülen ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 612’ye yükseldi. TSK’nın sürdürdüğü ‘Zeytin Dalı Harekâtı’ kapsamında, Afrin’in Şeyh Hadid Beldesi ve Mustakan köyü de terör unsurlarından arındırıldı.

 

 

 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından geçen 20 Ocak günü Türkiye’nin sınır hattı ile bölgedeki güvenlik ve istikrarın sağlanması, bölge halkının teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılması amacıyla Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG’li ve DEAŞ’lı teröristlere yönelik başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nda 44’üncü güne girildi.

 

Genelkurmay Başkanlığı, teröristlere ait hedeflerin kara ve hava operasyonlarıyla imha edilmesiyle sürdürülen harekâtın başından bu yana, 178’i son 24 saatte olmak üzere toplam 2 bin 612 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

 

 

AFRİN’DE 2 KÖY DAHA TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

 

Suriye’nin Afrin bölgesine yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nda, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu’nun ilerleyişi sürüyor.

 

Bu sabah saatlerinde Şeran beldesine bağlı Ali Bedirli ve Kırıklı köyleri de PKK/YPG’den alındı. Teröristlerden arındırılan iki köyde tuzaklanan patlayıcıların bulunup imha edilmesi için çalışmalar başladı.

 

Böylece, Afrin’de bu iki köyle birlikte terörden arındırılan nokta sayısı 130’a ulaştı.

 

ŞEYH HADİD BELDESİ DE KURTARILDI

 

TSK’nın sürdürdüğü ‘Zeytin Dalı Harekâtı’ kapsamında, Afrin’in Şeyh Hadid Beldesi ve Mustakan köyü de terör unsurlarından arındırıldı.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 20 Ocak’ta başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında TSK ve ÖSO güçleri, Afrin’in doğusundaki Şeyh Hadid beldesinde çatışmaların ardından öğle saatlerinde kontrolü sağladı. Belde dışında direnen bazı teröristler ile çatışmalar yaşandığı belirtilirken, harekât kapsamında Bülbül ve Raco’nun ardından Şeyh Hadid ele geçirilen üçüncü belde oldu. Ayrıca Mustakan köyü de terör unsurlarından arındırıldı.

 

 

Hasan KIRMIZITAŞ – Mücahit YOLCU / DHA