Afrin’den peş peşe acı haberler: 5 şehit 9 yaralı

Afrin’den peş peşe acı haberler: 5 şehit 9 yaralı
10 Şubat 2018 20:02

Afrin’den peş peşe acı haberler geliyor. TSK’dan yapılan ilk açıklamada, Afrin’de devam eden operasyonlarda 3 askerin şehit olduğu ve 5 askerin de yaralandığı duyuruldu. TSK yapılan ikinci son dakika açıklamasında 2 askerin şehit olduğu 4 askerin ise yaralandığı duyuruldu. Bugün Suriye sınırında saat 13:00 sıralarında TSK’ya ait Atak tipi askeri helikopterin düşmesi sonucu 2 askerimiz şehit olmuştu. Düşen Atak helikopterindeki şehit olan 2 askerle birlikte toplam şehit sayısı 7 oldu.

 

 

TSK’dan yapılan ilk açıklamada şöyle denildi:

 

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 10 Şubat 2018 tarihinde, Afrin’de devam eden operasyonlar esnasında 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

 

Söz konusu operasyonlarda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu en az 15 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.

 

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olaylarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri için süratle tahliye edilen yaralılarımıza acil şifalar dileriz.”

 

TSK’DAN İKİNCİ AÇIKLAMA

 

TSK’dan akşam saatlerinde ikinci bir açıklama daha geldi. Gelen son dakika açıklamasında şöyle denildi:

 

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 10 Şubat 2018 tarihinde, Afrin’de devam eden operasyonlar esnasında 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

 

Söz konusu operasyonlarda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu en az 11 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri için süratle tahliye edilen yaralılarımıza acil şifalar dileriz.”

 

YARALI ASKERLER HASTANEYE GETİRİLDİ

 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı sırasında yaralanan askerler Hatay’da bölgedeki hastanelere sevk edildi. Bölge protokolü de hastaneye gelerek askerlerin durumları hakkında bilgi aldı.

 

Sözcü