TSK’da 1989 alarmı

TSK’da 1989 alarmı
27 Temmuz 2016 09:14

15 Temmuz darbe girişimine katılan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın yaveri Levent Türkkan’ın “1989’da, Işıklar Askeri Lisesi sınavlarına girdim. Bana sınav olmadan bir gece önce bir Cemaat evinde soruları getirip verdiler” ifadesi yetkilileri harekete geçirdi. Son 36 yıldaki askeri sınavlar incelenecek.

 

 

 

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın itirafçı olan Başyaveri Yarbay Levent Türkkan’ın 15 Temmuz’a ilişkin ifadesi, Askeri Lise Sınav (ALS) soruşturmasını da etkiledi. Türkkan, “1989’da, Işıklar Askeri Lisesi sınavlarına girdim. Bana sınav olmadan bir gece önce bir Cemaat evinde soruları getirip verdiler” demişti.

 

 

17-25 Aralık’tan sonra FETÖ’nün eğitimdeki usulsüzlüklerini ortaya çıkaran ve KPSS soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, Türkkan ve bazı şüphelilerin ifadeleri üzerine bir kez daha düğmeye bastı ve 1980-2016 yıllarında yapılan askeri sınavların mercek altına alınmasını istedi.

 

 

Habertürk’ün haberine göre; savcılık, ÖSYM’ye gönderdiği yazıda FETÖ’nün Kara, Hava, Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları, GATA Tıp Fakültesi ve Astsubaylık sınavlarında soruların önceden ele geçirdiğine işaret etti ve ÖSYM’den bu tarihler arasında yapılan sınavlarda başarılı olanların isim listesi istendi.