TSK etkisizleştirildi, Türkiye toprağı Alman istihbaratına kaldı

TSK etkisizleştirildi, Türkiye toprağı Alman istihbaratına kaldı
28 Ağustos 2014 17:30

Anlaşılıyor ki, Alman İstihbaratı uzun zamandır Türkiye üzerindeki IŞİD faaliyetlerini yakından izliyor.

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

Görülüyor ki, Türkiye kamuoyu Alman İstibaratı’nın Türkiye’yi ne kadar yakından ve yoğunluklu izlediğinin farkında değildi ancak Alman İsithbaratı’nın Türkiye’yi dinlediği son günlerde basına yansıdıktan sonra Alman gazetelerinden yeni ve şu ana kadar basına hiç yansımamış yeni bilgiler geliyor.

 

Almanya’nın en yerleşik televizyonlarından, Alman Birinci Kanalı ARD’nin Alman İstihbaratı’ndan aldığı çok belli olan haberine göre (haberi bugün Hürriyet duyurdu) İstanbul’un Fatih semtinde IŞİD militanlarına lojistik destek veren bir büro var ve Türkiye üzerinden Ortadoğu’ya dağılan IŞİD militanları önce İstanbul’a uğrayıp, bu bürodan harçlık alıyorlar.

 

Bu uydurma bir habere benzemiyor, ki, IŞİD ve her türlü terör örgütünün ülkemizi lojistik merkezine çevirdiğini ve bunun bizzat Erdoğan tarafından sağlandığı yönünde çok sayıda emare zaten şu ana kadar da vardı.

 

Ayrıca IŞİD’in elinde aylardır rehin olarak tutulan Musul Konsolosluk çalışanlarımız nedeniyle Erdoğan Hükümeti’nin ve Davutoğlu’nun Fatih’de, orda, burda lojistik büro açmış olan IŞİD örgütünün herhangi bir bürosunu veya altyapısınu yasaklaması şu anda zaten mümkün olmuyordur.

 

IŞİD’in elinde onlar da rehin, dolayısıyla olayların farkında olmadığı için bu şahıslara oy veren vatandaşlar, ayrıca da, aldıkları oydan çok çok daha fazla bir temsiliyet yetkisi veren mevcut seçim sistemi nedeniyle ülkemiz de IŞİD elinde rehin.

 

Bu durum ülkemizin TSK ve şu anda Erdoğan’ın adamları ile doldurulmuş MİT gibi güvenlik kurumlarının da ülke güvenliğini sağlayacak faaliyetlerini engelliyor, muhtemelen TSK da durumların farkında ama Hükümet bildiğini okuduğu için onlar da ülke güvenliğine katkı sağlayamıyorlar.

 

Bu total durum ise, Almanya ve de muhtemelen diğer birçok devletin ülkemizde dönen terör faaliyetlerini çok özel bir fokusla izlemelerine yol açıyor.

 

Mesela, eğer, Türk Silahlı Kuvvetleri (ki, TSK devlet yapısında hiyerarşik olarak en üstteki güvenlik kurumudur, yani, böyle konumlandırılmalıdır ve devletin kuruluş hikayesi de ayrıca bunu gerekli kılar) ülkemizdeki IŞİD gibi güvenlik olayları konusunda görevini yapma imkanına sahip olsa, Alman İstihbaratı vs. Türkiye’yi böyle fokuslamaz ve didik didik Türkiye toprağını izlemez.

 

Ancak şu anda Türkiye tüm devletlere açık bir alan çünkü güvenlik açısından sahipsiz olarak telakki ediliyor.

 

RESMİ GAZETE’DE BUGÜN YAYINLATTI

 

Herkes farkında ama biz de yazalım…

 

Tayyip Erdoğan YSK’nın Cumhurbaşkanı seçildiğini gösteren 15 Ağustos resmi yazısını şu ana kadar yayınlatmadı.

 

Çünkü bugüne kadar AKP’yi yönetme işlerini bitirmesi gerekiyordu.

 

Bu nedenle de, görevi devralacağı bugüne kadar bekletti 15 Ağustos tarihli YSK yazısının Resmi Gazete’de yayınlanmasını.

 

İlerde kendine karşı açılabilecek davalarda, “Ben Anayasa’yı ihlal etmedim. Cumhurbaşkanı seçildiğimin kararı Resmi Gazete’de 28 Ağustos’da yayınlandı. Ben de o güne kadar partimin genel başkanı ve Başbakan olarak kaldım.” diyebilmek için bu gülünç oyunu kurguladı.

 

İyi de, mahkemeler muvaaza ve kurgu oyunlara yem olmak için doğmadı tarihte di mi?

 

Hukukun bir mantığı ve temel ahlak dokusu var, di mi?

 

Yani, senin kurgunu anlamayacak bir mahkeme var mı ki bu dünyada?

 

ÇANKAYA’YA ÇIKMAMASI İYİ

 

Bugünlük şuna sevinmekle iktifa edebilirim.

 

Tayyip Erdoğan Çankaya’ya çıkmıyor.

 

Kaçak, korsan sarayında oturacak.

 

Harika.

 

Çankaya bakir kalıyor yani.

 

Harika…

 

İlerde Çankaya bir güzel bakıma uğrar, boyanır, eski eşyalar bakımdan geçer vs. ve Çankaya kaldığı yerden devam eder.

 

Siz de sevincimi paylaşıyor musunuz?

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Eski camlar bardak oldu
Özel-İmamoğlu-Yavaş ekseni
Rüzgar yeniden kırmızı ve toprak esiyor