TSK darbecilerin sayısını açıkladı

TSK darbecilerin sayısını açıkladı
27 Temmuz 2016 12:30

TSK’dan yapılan açıklamada, “Asker elbiseli teröristlerin sayısı 8 bin 651 kişi, bu rakam TSK’nın yüzde 1,5’idir” denildi.

 

 

 

Türk Silahlı Kuvvetleri 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada “asker elbiseli teröristlerin sayısı 8 bin 651 TSK’nın yüzde 1,5’idir” denildi.

 

 
KULLANILAN ARAÇLAR

 

 

15 Temmuz’a ilişkin “üçüncü yazılı açıklama” olma özelliğini taşıyan duyuruda, darbecilerin; 35 uçak, 37 helikopter, 3 gemi, 3 bin 992 de hafif silah kullandığı, 74’ü tank 246 zırhlı aracın da sokağa çıkarıldığı belirtildi.

 
KAÇ ASKER KATILDI

 

 

TSK darbe girişimine bin 676’sı er/erbaş, bin 214’ü ise askeri öğrenci, 8 bin 651 personelin katıldığını duyurdu.
TSK’dan yapılan açıklama şu şekilde;

 
-TSK içerisinde yuvalanmış, büyük çoğunluğu asker elbisesi taşıyan illegal çete mensubu hain teröristler (FETÖ) tarafından, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen alçakça, kahpece gerçekleştirilen menfur darbe girişimine katılanlar ve kullandıkları devlet malı harp, silah, araç ve gereçleri belirlenmiştir.

 

-Yapılan incelemede; a. Milletimize, değerlerimize, yüce Meclisimiz başta olmak tüm kurumlarımıza asker elbisesi taşıyan illegal çete mensubu hain teröristlerin (FETÖ) sayısının 8.651 olduğu (1676’sı erbaş/er, 1214’ü Askeri Öğrenci.), bu sayının TSK personel mevcudunun % 1,5’ine tekabül ettiği, dolayısıyla TSK’nın kahır ekseriyetinin bu hain girişime şiddetle karşı çıktığı zaten sayılar üzerinden de görülmektedir. b. Kullanılan harp silah araç ve malzemelerinin TSK toplam mevcuduna oranı, Uçaklarda % 7 (35 uçak bunun 24’ü muharip uçak), Helikopterlerde % 8 (37 Helikopter bunun 8’i taarruz helikopteri), Tank ve zırhlı araçlarda % 2,7 (246 Zh. Araç bunun74’ü tank), Gemilerde % 1, (3 gemi) Hafif silahlarda % 0,7 (3992 adet hafif silah) olduğu tespit edilmiştir

 
-Mazisi şan ve şerefle dolu, gücünü yüce Türk milletinden alan TSK içerisine sızmış illegal çete mensubu hain teröristlerin (FETÖ), ülkemize yaşattığı bu zillet ve rezalete katılan/destekleyenlerin ve kullandıkları araçların oranı genel olarak ortalama % 1.5 seviyesinde kalmıştır.

 

 

-TSK bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemize ve milletimize yönelecek her türlü tehdidi bertaraf edecek güce ve kararlılığa sahiptir. Bundan kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. “Devlet namusumuzdur.” düsturuyla yola çıkmış olan bu vatanın evlatları bu yolda gözünü kırpmadan canlarını seve seve feda edeceklerdir.