Trump’tan skandal yaratacak yaptırım açıklaması

Trump’tan skandal yaratacak yaptırım açıklaması
4 Aralık 2018 18:30

ABD Başkanı Donald Trump, Çin başta olmak üzere birçok ülkeyle sürdürülen ticaret anlaşmaları konusunda “Eğer ticaret anlaşması yoksa ben vergi adamım” ifadelerini kullandı. Trump, anlaşmaların sağlanamaması üzerine ABD’ye mal ihraç eden ülkelere ekstra vergiler uygulamaya devam edecek.

 

 

 

ABD Başkanı Donald Trump alışılmadık açıklamarıyla gündemi sarsmaya devam ediyor. Trump, birçok ülkeye uyguladığı gümrük vergisini ticaret anlaşmalarıyla taçlandırmak isterken sosyal medyadan yaptığı “Eğer ticaret anlaşmaları sağlanamazsa ben vergi adamım(I am a tariff man)” açıklamasıyla masaya oturmak istemeyen ülkelere gözdağı verdi.

 

Çin ile kısa süre önce ticaret anlaşması için masaya oturan Trump yapılan anlaşmadan memnun olduğunu dile getirdi ve anlaşma için, “Başkan Xi ve ben bu anlaşmanın olmasını istiyoruz ve muhtemelen gerçekleşecek. Ancak unutursanız ben vergi adamım” dedi. Çin dışında otomotiv sektörünün öncü ülkesi Almanya ile de anlaşma yapmak isteyen Trump bu açıklaması ile ülkeleri ticaret anlaşması imzalamak üzere masaya çağırdı.

 

Meksika ve Kanada ile eski NAFTA anlaşmasının yerine G20 toplantısı sırasında revize edilmiş yeni bir anlaşma imzalayan Trump, Amerika’ya ihraç edilen ürünlerden daha fazla vergi alarak ülkesindeki üretimi artırmak ve artan üretimle birlikte istihdamı da artırmak istiyor.

 

 

Sözcü