Trump’tan liseli tribi: Mektubunu bekliyorum

Trump’tan liseli tribi: Mektubunu bekliyorum
31 Mayıs 2018 17:00

Kuzey Kore liderinin sağ kolu, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile görüştü. Görüşmeyi yorumlayan Trump, Kim’den mektup beklediğini söyledi.

 

 

 

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un arasında yapılması beklenen zirve yılan hikayesine dönmüştü. 12 Haziran’da Singapur’da yapılması beklenen görüşme, Trump’ın Kim’e yazdığı mektupla iptal edilmişti.

 

O mektubun ardından olumlu açıklamalar yapan Trump, görüşmenin gerçekleşebileceğine dair umutlarını koruduğunu, Kim’e ne zaman isterse kendisine ulaşabileceğini söylemişti.

 

Bu gelişmelerin ardından bugün ABD’de kritik bir görüşme gerçekleşti. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un sağ kolu olarak gösterilen bir üst düzey yetkili, ABD’nin New York kentinde Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya geldi.

 

Toplantının ardından Twitter’dan paylaşımda bulunan Trump, ‘Kuzey Kore’yle çok iyi bir toplantı’ yazdı. Görüşmeyle ilgili iyi izlenimler edindiği belirtilen Trump’ın, Kore’den geleceğini düşündüğü bir delegasyonun kendisine Kim Jong-Un’dan mektup getirmesini bekliyor.

 

Houston’da Joint Base Andrews üssüne yaptığı ziyaret sonrası konuşan Trump, “Mektubun içinde ne yazdığını çok merak ediyorum. Eğer görüşme gerçekleşirse bu çok pozitif olur. Bugünkü toplantı çok olumluydu” dedi.

 

 

Kaynak: Sözcü