Trump’tan Kuzey Kore için askeri seçenek mesajı

Trump’tan Kuzey Kore için askeri seçenek mesajı
27 Eylül 2017 09:39

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin Kuzey Kore’ye karşı askeri seçeneği tercih etmeyi istemediğini ancak buna mecbur kalırsa sonucun Kuzey Kore için çok yıkıcı olacağını söyledi.

 

 

ABD’yi ziyaret eden İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile Beyaz Saray’da ortak basın toplantısı düzenleyen Donald Trump, “Kuzey Kore Dışişleri Bakanı sizin kendilerine savaş ilan ettiğinizi söyledi. Uluslararası hava sahasında uçan Amerikan uçaklarını vurmakla ya da hedef almakla tehdit etti, tepkiniz nedir?” sorusuna verdiği yanıtta, “İkinci seçenek için ama tercih edilmeyen seçenek için tamamıyla hazırlıklıyız. Bu seçeneği uygularsak, size şunu söyleyebilirim ki Kuzey Kore için çok yıkıcı olur. Bunun adı askeri seçenektir mecbur kalırsak uygularız. Bu da Kuzey Kore için yıkıcı olur” dedi.

 

 

“KUZEY KORE İLE İLGİLİ NE OLACAĞINI GÖRECEĞİZ”

 

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un çok kötü davrandığını, asla söylenmemesi gereken sözler söylediğini ifade eden Trump, “Biz de bunlara karşılık veriyoruz. Bizim yaptıklarımız bir karşılık, durup dururken olan bir şey değil” diye konuştu. Kuzey Kore sorununun yıllar önce çözülmüş olması gereken bir sorun olarak değerlendiren Trump, “O zaman çok daha kolay çözülebilirdi. Geçmiş yönetimler, birçok yönetim bize enkaz bıraktı. Ama ben bu sorunu halledeceğim. Kuzey Kore ile ilgili ne olacağını göreceğiz” dedi.

 

 

İSPANYA’YA TEŞEKKÜR ETTİ

 

İspanya’nın terörle mücadelede ABD ile yakın iş birliği içinde olması nedeniyle Başbakan Rajoy’a teşekkür eden Trump, “Kuzey Koreli büyükelçiyi sınır dışı kararı verdiği ve vahşi Kuzey Kore rejimini izole etme çabalarımızda yanımızda durduğu için İspanya’ya teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

TRUMP: ÇİN’İ ALKIŞLIYORUM

 

Kuzey Kore’nin nükleer programının tüm dünyayı tehdit ettiğini dile getiren Trump, bu ülkenin nükleer silahlardan bütünüyle arındırılması çabalarına tüm devletlerin destek vermesi gerektiğini söyledi. Kuzey Kore ticaretini sınırlandırdığı için Çin’i de kutlayan Trump, “Özellikle Kuzey Kore ile tüm bankacılık işlemlerini sona erdirdiği için Çin’i alkışlıyorum” dedi.

 

 

DHA