Trump’tan açık tehdit: Sınırı kapatacağım

Trump’tan açık tehdit: Sınırı kapatacağım
28 Aralık 2018 17:01

Göreve geldiğinden bu yana Meksika sınırına duvar inşa etmek isteyen ABD Başkanı Donald Trump, eğer Kongre’den bütçe çıkmazsa güney sınırını kapatacağını söyledi.

 

 

 

Meksika sınırına duvar örme sevdasından vazgeçmeyen ABD Başkanı Trump, proje için gerekli bütçeye karşı çıkan Demokratlara mesaj gönderdi.

 

Twitter’dan paylaşımlarda bulunan Trump, güney sınırını kapatmakla tehdit etti.

 

Trump paylaştığı mesajda, “Eğer Demokratlar bize duvarı yapmamız için gereken parayı vermezse, güney sınırını tamamen kapatmak zorunda kalacağız, göçmenlik yasalarını da değiştireceğiz. Amerika, Meksika’yla olan ticaretinde NAFTA nedeniyle çok para kaybetti. Yılda 75 milyar doların üzerinde… Ya duvarı inşa edeceğiz ya da güney sınırını kapatacağız. Otomobil endüstrisini de ait olduğu yere, ABD’ye geri döndüreceğiz” dedi.

 

Başkan Trump kısa süre sonra attığı bir başka mesajda ise göçmen konvoyuna değindi. Trump, “Honduras, Guatemala ve El Salvador, ABD için hiçbir şey yapmıyor ama bizim paramızı alıyorlar. Honduras’tan yeni bir karavan yola çıkmaya hazırlanıyor ve onlar bu konuda hiçbir şey yapmıyorlar. Yıllardır ABD’den faydalanan bu ülkelere desteği keseceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Reuters