‘Trump’ın yaptırımları füze gibi kullanması mali piyasaları olumsuz etkiliyor’

‘Trump’ın yaptırımları füze gibi kullanması mali piyasaları olumsuz etkiliyor’
13 Ağustos 2018 11:13

Financial Times gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump’ın yoğun olarak uyguladığı yaptırımların mali piyasalara ve ABD’nin müttefiklerine zarar verme riski taşıdığını yazdı. Gazeteye konuşan bir uzman, Trump’ın yaptırımlarını ‘füzeye’ benzetti.

 

 

BBC Türkçe

 

 

ABD Başkanı Donald Trump Andrew Brunson serbest kalana kadar Türkiye’ye yaptırım uygulamaya hazır olduklarını söylemişti.

İngiliz Financial Times gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump ‘ın yoğun olarak uyguladığı yaptırımların mali piyasalara ve ABD’nin müttefiklerine zarar verme riski taşıdığını yazdı.

Gazeteye konuşan uzmanlar, Trump’ın geçen hafta Türkiye ve Rusya ile ilgili açıkladığı yeni yaptırımların mali piyasalar üzerindeki yarattığı olumsuz etkiye dikkat çekti.

Haberde, Trump’ın geçen hafta bu iki ülkeyle ilgili açıkladığı yaptırımların ardından Türk Lirası ve Ruble’nin değerinin anında düştüğü hatırlatılıyor.

Gazete, ABD’nin İran’a yeniden yaptırım uygulama kararının, İran Riyali’ni olumsuz etkilediğini de ekliyor.

Uluslararası hukuk şirketi Gibsob, Dunn & Crutcher’ın verilerine göre, ABD geçen yıl yaptırım listesine 944 kişi ve tüzel kişi ekledi. Bu yıl 1000 ismin daha eklenmesi bekleniyor.

Eski Hazine Bakanlığı yetkilisi, hukuk firması Morrison & Foerster’dan John Smith, bu durumu Financial Times’a “Bu neredeyse bir kusursuz fırtına” diye değerlendiriyor ve ekliyor:

” ABD’nin karşı karşıya olduğu küresel krizleriniz var, yönetimle ilgili özellikle de Rusya’yla ilgili şüpheleri olan bir Kongreniz var ve sadece düşmanlarınız değil dostlarınızla da karşı karşıya gelmeye çalışan bir yönetiminiz var.”