Trump’ın özrü kabahatinden büyük… Çocuğun ölümüyle ilgili tweet tepki çekti

Trump’ın özrü kabahatinden büyük… Çocuğun ölümüyle ilgili tweet tepki çekti
30 Aralık 2018 08:10

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırında ABD tarafından gözaltında tutulan 8 yaşındaki çocuğun ölümünden Demokratları sorumlu tuttu. Trump, “Eğer duvar olsaydı kaçmaya çalışmazlardı bile” diye bir tweet attı. Trump’ın bu mesajı, “ABD siyaseti dibi gördü” yorumlarına sebep oldu.

 

 

 

Orta Amerika’dan gelerek Meksika’dan ABD’ye yasa dışı yollarla geçen ve sınırda gözaltına alınan ikinci çocuğun da hayatını kaybetmesi ABD’de tartışmalara neden olmuştu. Trump, gözaltındaki göçmenlerin maruz kaldığı kötü koşullara yönelik eleştiriler üzerine Demokratları suçlayarak kendini savundu.

 

trump-twieetre

Twitter üzerinden, “Duvarımız olsaydı kaçmaya çalışmazlardı bile” mesajını paylaşan Trump tepki çekti.

 

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Trump, “Sınırda çocukların veya başka herhangi birinin ölümünden Demokratlar ve onların, insanlara bu ülkeye yasadışı yollarla girebileceklerini düşünerek uzun bir yol katetmesine olanak tanıyan acınası göçmen politikaları sorumludur. Bir duvarımız olsaydı giremezlerdi. Denemeyeceklerdi bile” ifadelerini kullandı. Trump, sınırda ölen iki çocuğa ilişkin, “Söz konusu iki çocuk da Sınır Devriye Birlikleri’ne teslim edilmeden önce de hastaydı. Ölen kızın babası onların (Sınır Devriye Birlikleri’nin) suçu olmadığını, kızına günlerce su vermediğini söyledi. Sınır Devriye Birlikleri’nin bir duvara ihtiyacı var ve bu son bulacak” paylaşımında bulundu.

 

Trump’ın bu açıklamaları büyük tepki çekti. Washington Post yazarı Karen Tumulty köşe yazısında, “Trump yönetiminde dip diye bir şey yok. ABD siyasetinde dibi gördük” yorumunu yaptı. Sosyal medyada da birçok kullanıcı Trump’ın açıklamalarının sert ve anlamsız olduğunu dile getirdi.

 

Reuters