‘Trump’a engel olmak için iki koldan başkanlık yürütüyoruz’

‘Trump’a engel olmak için iki koldan başkanlık yürütüyoruz’
6 Eylül 2018 08:46

Beyaz Saray’da görevli üst düzey bir yetkili, New York Times gazetesi için kimliğini açıklamadan kaleme aldığı bir makalede ABD Başkanı Donald Trump’a karşı yönetim içinde oluşan ‘direnişi’ yazdı.

 

BBC Türkçe

Yetkili, ‘Trump yönetimi içindeki direnişin parçasıyım’ başlıklı yorum makalesinde ‘Trump gidene veya görevden alınana kadar gündemini ve ülke için kötü sonuçlar doğurabilecek eğilimlerini sessizce engellemek için çalıştıklarını’ yazıyor.

Makaleyi yazan yetkilinin adı açıklanmasa da Cumhuriyetçilerden ve yönetim içindeki ‘direniş’ten olduğunu şu sözlerle ifade ediyor: “Biliyorum, çünkü ben de onlardan biriyim. Daha açık olmak gerekirse, bizimkisi soldan çıkan bir ‘direniş’ değil. Biz yönetimin başarılı olmasını istiyoruz.

“(…) Bir Cumhuriyetçi olarak seçilmiş olsa da Başkan, muhafazakârların benimsediği özgür akıl, serbest pazarlar ve özgür halk ideallerine yakınlık göstermiyor.”

Trump, New York Times gazetesinde yayımlanan makale için ‘korkakça’ dedi ve yetkiliye sayfalarını açan New York Times’ı da eleştirdi. Trump, “Bu kişi gerçekse, Ulusal Güvenlik gerekçesiyle New York Times bu kişiyi ihbar etmeli” dedi.