Trump yönetimi: Filistin’de iki devletli çözüm hedef değil

Trump yönetimi: Filistin’de iki devletli çözüm hedef değil
15 Şubat 2017 15:42

ABD Başkanı Donald Trump yönetimi İsrail-Filistin arasındaki barış anlaşmasında iki devletli çözümün hedef olmadığını açıkladı.

 

 

 

 

BBC Türkçe

 

 

Bir Beyaz Saray yetkilisi İsrail Başbakanı Binyamin Netanhayu’nun ABD Başkanı Donald Trump ile bugün yapacağı görüşme öncesinde gazetecilere açıklamasında Ortadoğu barış sürecinin Trump için bir öncelik olduğunu söyledi.

Yetkili barışın kapsamı konusunda İsrail ile Filistinlilerin karar vereceğini, asıl hedefin iki devletli çözüm değil, barış olduğunu belirtti.

Bu açıklamalar ABD yönetiminin İsrail ve Filistinliler arasında iki devletli çözüm yolunda uzun süredir yürüttüğü politikalardan bir sapma olarak görülüyor.

 

 

Beyaz Saray’ın açıklamasını Filistin tepkiyle karşıladı.

Filistin Kurtuluş Örgütü’nün üst düzey yetkililerinden Hanan Aşravi AFP’ye açıklamasında “Bu sorumlu bir politika değil ve barışa hizmet etmiyor” dedi.

 

 

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın haberi yok

 

 

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ise Beyaz Saray yetkilisinin açıklamalarını şaşkınlıkla karşıladıklarını, bu konuda ABD’nin bir politika değişikliğinden haberdar olmadıklarını söyledi.

AP haber ajansına konuşan adlarının açıklanmasını istemeyen Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ise yapılan yorumlar konusunda Beyaz Saray’dan açıklama beklediklerini vurguladı.