Trump yaptı yapacağını… Kraliçe’yi çileden çıkardı!

Trump yaptı yapacağını… Kraliçe’yi çileden çıkardı!
14 Temmuz 2018 13:34

ABD Başkanı Donald Trump, Kraliçe Elizabeth’le olan görüşmesinde yaptığı protokol ihlalleri ile İngiliz basınının diline düştü.

 

 

 

İngiltere ziyaretine devam eden ABD Başkanı Donald Trump, dün Başbakan Theresa May’in ardından Kraliçe Elizabeth’le bir araya geldi. Attığı her adım merakla takip edilen Trump, Kraliçe ile olan görüşmesinde kırdığı potlarla İngiliz basınının gündemine oturdu.

 

elizabeth-caps-660x543

Kraliçe sık sık saatine baktı.

 

Windsor Sarayı’nda gerçekleşen buluşmaya eşiyle birlikte katılan Trump, Kraliçe Elizabeth’i tören alanında 15 dakika bekletti. Bu durumdan oldukça mutsuz olduğu fark edilen Kraliçe, sık sık saatine bakarken görüntülendi.

 

elizabeth-trump-reuters-6-660x495

Trump reverans yapmadı.

 

Trump’ın yaptığı protokol ihlalleri bununla da bitmedi. Tören alanına geldikten sonra Kraliçe’yi selamlarken reverans yapmayan Trump, yalnızca elini sıkmakla yetindi. Melania Trump’ın da aynı yolu tercih etmesi dikkat çekti.

 

elizabeth-trump-reuters-4-660x388

Son olarak Kraliçe Elizabeth’le beraber askerleri selamlaması gereken Trump, burada da baltayı taşa vurdu. Kraliçe’nin yanında yürümek yerine arkasını dönüp önüne geçen Trump, Elizabeth’in uyarısı sonrası yanında yürümeye başladı.

 

elizabeth-trump-reuters-7-660x437

Trump’ın bu anları sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. İngilizler başta olmak üzere birçok kişi, Trump’ı geleneklere saygısızlık ve kabalıkla suçladı.

 

 

Kaynak: Sözcü