Trump ve Putin ortak basın toplantısı düzenledi

Trump ve Putin ortak basın toplantısı düzenledi
16 Temmuz 2018 18:59

ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Finlandiya’nın Helsinki şehrinde buluştu. İki lider gerçekleştirilen görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Rusya lideri Putin, ABD seçimlerini manipüle ettikleri iddialarına, “Rus devleti asla ve asla ABD’nin içişlerine müdahale etmemiştir, seçimlere müdahale etmemiştir” sözleriyle yanıt verdi.

 

 

 

İki dünya liderinin düzenlediği basın toplantısından öne çıkanlar şöyle;

 

Vladimir Putin: Suriye’de barışı sağlamak için birlikte çalışmalıyız. Suriye’de hem havadan hem karadan savaşı durdurmak istiyoruz.İran nükleer anlaşmasından dolayı, İran bir anlaşmaya biat ederek nükleer çalışmalarını sınırlandırıyor. Ukrayna’ya gelecek olursak Kiev’le anlaşmaya karar verdik. Ekonomik olarak işbirliği içerisinde olacağız. Rus devleti asla ve asla ABD’nin içişlerine müdahale etmemiştir, seçimlere müdahale etmemiştir.

 

Donald Trump: Çok farklı ve kritik konuları ele aldık. Soğuk savaş döneminde bile ilişkilerimiz bu kadar kötü değildi. Ama bu toplantıda, 4 saat önce bu durum değişti. Nükleer silahlanma sorununun sona erdirilmesi için Rusya da yardımcı olacak. Terörü yenmemizin tek yolu beraber hareket etmek. Sayın Putin ile bunu da konuştuk.

 

 

Kaynak: Sözcü